A Fidesz egyértelművé tette, hogy a magyar emberek nem érdemelnek többet!

Az infláció következtében évről évre egyre nehezebb megélnie azoknak, akik a miniszterelnökkel ellentétben, valóban bérből és fizetésből élnek!

Az MSZP kezdeményezte, hogy a kormány tegye adómentessé a minimálbért, ami érdemi segítséget jelentene legalacsonyabb bérből élőknek.

Komjáthi Imre szerint, ha Orbán Viktor igazat mondott volna és valóban tudná, hogyan viseli meg a válság az embereket, akkor nem lenne kérdéses az évközi minimálbér-emelés ügye.

A februári béremelés valójában csak arra volt elég, hogy azt a dolgozók az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban!

Áprilisban 5,1 százalékkal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál, a gazdasági válságnak legkiszolgáltatottabb alacsony jövedelmű embereknek pedig elviselhetetlen ez a mértékű áremelkedés. Ennek azonban nem kellene így lennie,

ugyanis az MSZP javaslatával 15 százalékkal emelkednének a legalacsonyabb fizetések,

az adócsökkentés révén pedig mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna – áll az MSZP elnökhelyettesének bejegyzésében.

Komjáthi kiemeli azonban, hogy az MSZP kezdeményezését a fideszes képviselők leszavazták,

amivel egyértelművé tették, hogy szerintük a magyarok nem érdemelnek többet Európa egyik legalacsonyabb minimálbérénél.

Az ellenzéki párt szerint a magyarok ennél többet érdemelnek, a minimálbérből már nem szabad elvennie az államnak.

A megélhetés támogatása is életmentés, éppen ezért az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni! A Fidesz azonban nem hajlandó erre, így a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri 2022 után adómentessé teszi a minimálbért – emelte ki bejegyzése végén Komjáthi Imre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!