Napirendre került a Fideszben: kötelezővé tehetik a koronavírus elleni védőoltást?

Napirenden lehet a Fideszen belül a kérdés, hogy kötelezővé tegyék-e a koronavírus elleni védőoltásokat

– erre utalhat legalábbis, hogy Fürjes Balázs, aki Budapest 3. számú választókerületében lesz jövőre a kormánypárt jelöltje a parlamenti választáson, egy 12 pontos kérdőívet küldött körbe nemrég a budaiaknak, melyben a kötelező vakcináció kérdéséről is kérdezi őket.

Az államtitkár a 168.hu oldalán futó Keljfeljancsi című műsorban mondta el: a kérdőívet közösen állították össze a legfőbb helyi kérdésekről. 43 ezer levelet küldtek ki a választókerületben, mert a tettek előtt “mindenképpen szeretnék megismerni a budaiak véleményét”.

A kötelező vakcinációra a kérdőív hatodik kérdésében kérdeztek rá. A kérdést még Fiala János műsorvezető is aggályosnak nevezte, Fürjes szerint a kérdés azonban “nagyon is releváns” országszerte, mert mint mondta,

“rengeteget beszélget a helyiekkel, akiket rendkívül foglalkoztat a vakcináció kérdése.”

“Egyelőre még a kutatók se tudják a jó választ, hogy érdemes volna-e a kötelező vakcináció. Ugyanakkor neki képviselőjelöltként fontos tudnia, mit gondolnak a budaiak a kötelező védőoltásról” – közölte Fürjes.

A Budai kérdések című füzet egyébként négy témakörben tizenkét kérdésről kéri ki a budaiak véleményét a városrész jövőjéről. Az összes kérdés megtalálható Fürjes közösségi oldalán. A négy nagy téma: Buda zöldje, Buda egészsége, a család biztonsága és a gazdaság újraindítása.

(24.hu nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!