Matolcsy nekiment Orbánnak és mindent leleplezett! Ebből háború lesz!

Leleplezte Orbánék hazugságait Matolcsy György! A jegybank elnöke brutális nyíltsággal sorolja, milyen hibákat és bűnöket követett el a Fidesz-kormány. Úgy tűnik, megkezdődött a bukás előtti helyezkedés!

Orbán Viktor kidobhatja az összes propaganda szövegét! Hiába harsogják a fideszes politikusok a különböző hazug dicshimnuszokat, most

Orbánt a saját embere, Matolcsy György leplezte le, hogy milyen gyatra a Fidesz-kormány teljesítménye!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a növekedés.hu oldalon írt elemzésében arról ír, hogy szerinte „mit nem végzett el a kormány az elmúlt tizenegy évben”. A felsorolás felér egy vádirattal, hisz egészen idáig ennek az ellenkezőjét harsogta a fideszes propaganda.

A jegybank elnöke 12 pontban taglalja, milyen átfogó változások maradtak el.

Matolcsy szerint elmaradt a felsőoktatás és a közlekedési infrastruktúra teljes megújítása, de az egészségügy, az oktatás és a demográfia terén is jelentős mulasztásai vannak az Orbán kormánynak. Szerinte a Fidesz 2010 után nem fogadott el egy közös nemzeti jövőképet.

Matolcsy leírja: Orbánék nem újították meg az egészségügyet, nem épült fel „egy fejlett egészségipar”,

nem valósult meg a teljes népesedési fordulat, és nem vezettek be átfogó tehetségfeltáró-programot sem.

Az ATV Híradó  megkereste a Pénzügyminisztériumot, hogy reagáljon az állításokra, de Varga Mihály tárcája szűkszavúan csak annyit volt hajlandó mondani: „a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét, ezért továbbra sem kívánja kommentálni a jegybanki fejleményeket”. Ez a válasz egyértelműen jelzi, hogy

Matolcsy támadása óriási zavart okozhatott a Fideszben.

A műsorban Deák Dániel, a fideszes XXI. Század Intézet vezető elemzője próbálta jelentéktelen apróságnak feltüntetni az ügyet, mondván: Matolcsy és Varga között mindig is volt egyfajta nézeteltérés, ám akik ismerik Orbánt és a Fidesz működését, tisztában vannak azzal: az MNB elnökének brutális támadása a kormány ellen egy kemény belső háborút jelez a Fideszben. Lehet, hogy ő már sejt valamit abból, hogy mit hozhat 2022?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!