Hülyére vett ország – Így húztak le mindenkit Orbánék!

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor Kép: twitter @reinharduhrig

A magyar állam ismét megpróbál mindenkit hülyének nézni, pedig az ügy tökéletesen megmutatja, hogyan működik Orbán rendszere!

A magyar állam 2019 végén vásárolta meg Mészáros Lőrinc alapkezelőjétől a Mátrai Erőművet, melyről később kiderült, hogy azon a felcsúti milliárdoson és üzlettársain kívül, mindenki más hatalmasat bukott.

Mészáros az erőmű 73 százalékát 2018-ban szerezte meg 5,9 milliárd forintért, úgy, hogy akkor a magyar államnak akkor még nem kellett ennyiért.

A milliárdos üzletember és partnerei még a vásárlás évében 11,2 milliárdos osztalékot vettek ki az eredménytartalék terhére, miközben a már akkor is elavultnak minősülő erőmű teljesen eladósodott.

Ekkor bukkant fel a színen a magyar állam, aki meglátta benne az üzleti lehetőséget és kivásárolták Mészárosékat 17,4 milliárd forintért.

Az állami vásárlást követően, további 57,7 milliárdot kellett költeni az erőműre,

így tehát összesen 75,14 milliárd forintjába került az üzlet az adófizetőknek.

A rendőrség szerint azonban nem történt bűncselekmény – közölte a 444.hu.

A Telex utánajárt és megnézte az erőmű 2020-as beszámolóját, miből kiderült, hogy a 2019. évi 5,9 milliárd forintos veszteség után,

tavaly már 42,7 milliárd forintnyi veszteséget termelt!

Természetesen ezt az összeget is az adófizetőknek kell kifizetniük!

A beszámoló szerint ráadásul a Mátrai Erőmű forgalma visszaesett, 77,6 milliárdról 76,4 milliárd forintra. A veszteségek ellenére azonban az MVM lát fantáziát az erőmű további üzemeltetésében, így azt 2021. december 31-ig biztosan finanszírozni fogja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!