Újfajta fertőzés bukkant fel Kínában! Madárról terjed emberre!

Új vírusfertőzés bukkant fel Kínában! Egy férfi egy madártól kapta el a H10N3 madárinfluenza-vírust. Ilyenre eddig még nem volt példa.

A Csencsiang városban élő férfinél április 23-án kezdtek jelentkezni a betegség első tünetei. Először belázasodott, majd állapota tovább romlott, és április 28-án kórházba került. Azt, hogy mi a baja, végül a kínai járványügyi központ helyszínre küldött szakértői állapították meg a tőle vett vírusminta genetikai szekvenálását követően, május 28-án. Ezután mindenkit orvosi megfigyelés alá helyeztek, aki a beteggel közeli kapcsolatba került.

Ez az első eset, hogy a madárinfluenza-vírus H10N3 törzse emberre terjedt át!

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint a 41 éves férfi állapota mostanra már stabil, és megfelel azoknak a követelményeknek, amelyek alapján távozhat a kórházból. Egyelőre azoknál sem tapasztaltak rendellenességet, akik kapcsolatba kerültek vele.

A kínai egészségügyi hatóságok szerint az eset elszigetelt jellegű.

Azt írják, a közvetlenül madárról emberre terjedő vírusfertőzés okozta járvány kialakulásának kockázata rendkívül alacsony. A vírus más törzsei szórványosan okoznak hasonló eseteket Kínában, jellemzően a baromfival közvetlenül kapcsolatba kerülő emberek körében. Egy 2016 és 2017 között az országon végigsöprő járvány, amelyet a vírus H7N9-es törzse okozott, mintegy háromszáz ember halálát okozta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!