Orbán őrjönghet! Zseniálisan húzza csőbe a kínai egyetemet Budapest!

Ebbe bele fognak őrülni a kínaiak! A tervezett Fudan egyetem környékét olyan utcanevekre keresztelték át, amikről a kommunista országban hallani sem akarnak! Budapest megmutatta: mi vagyunk itthon!

A Hídépítő utcából Dalai Láma utca, a Helyi Kikötő útból pedig Ujgur Mártírok útja lett – értesült a Telex. A Ferencvárosi Önkormányzat ugyanis átnevezte azokat a környező utakat, ahová a kormány tervei szerint a Fudan Egyetemet építenék fel. Az új utcatáblákat kedd délelőtt szerelték fel, s mint kiderült, Baranyi Krisztina polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester együtt avatják fel ezeket.

A Fudan Egyetem környékén lesz a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út.

Talán mondani sem kell, hogy ezek mind olyan elnevezések, amelyektől a kommunista Kínában az állami vezetők általában dührohamot kapnak. Mostantól viszont az a helyzet, hogy

ha a kínaiak Budapestre hozzák a Fudan Egyetemet, el kell viselniük, hogy ilyen utcanevek fogják határolni.

Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina két hete már kijelentették: minden lehetséges jogi és politikai eszközt megragadnak, hogy a Diákváros megépüljön, a Fudan pedig ne. Kérdés, hogy mit lép erre a kormány. Orbánt ismerve még az sem elképzelhetetlen, hogy a Fidesz kétharmados többsége elveszi a településektől a közterületek elnevezésének jogát. Ám még ha ez is történik, a Orbán akkor is vesztes helyzetben van, hiszen az utcanevek esetleges fideszes visszaállítása mindenképp nevetséges helyzetbe hozná.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!