Elérkezett a nap, melytől Orbán rettegett – Elkezdi működését az Európai Ügyészség!

Június elsején kezdi meg működését az Európai Ügyészség (EPPO), melynek feladata lesz az uniós költségvetéssel szemben elkövetett csalások, illetve a közösség pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények utáni nyomozás és vádemelés.

A működés megkezdése után, az első feladata az lesz a szervezetnek, melyhez a 27 tagállamból eddig 22 csatlakozott, hogy a helyreállítási alap szabályos elköltését felügyelje – közölte a 168.hu.

Több kezdeményezés is volt arra vonatkozóan, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, de ettől a Fidesz-kormány élesen elhatárolódott! Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője azonban közölte, hogy Orbánékkal szemben az egységes ellenzék a kormányváltást követően csatlakozni fog az uniós szervezethez,

“Mert csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az út túloldalán…”

Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa elmondta, hogy az EPPO az első olyan szervezet, mely garantálja az EU-adófizetők pénzének védelmét a csalással és korrupcióval szemben. Kiemelte azt is, hogy az ügyészség erős vezetése le fog csapni azokra a bűnözőkre, akik visszaélnek az uniós források felhasználásával!

A jövő évi kormányváltást követően, nagyon rossz világ jön el azoknak, akik esetleg visszaéltek az uniós forrásokkal.

A szervezethez való csatlakozás eredményeként, komoly vizsgálatok lesznek várhatóak, ami alól Orbánék azzal próbálnak most kibújni, hogy egyszerűen nem csatlakoznak a független Európai Ügyészséghez!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!