Kiderült! Luxusra költötte a kenőpénzt a fideszes képviselő!

Nejlonszatyorban kapott 20 millió forint kenőpénzt Boldog István fideszes képviselő, aki utána rögtön Ausztriába utazott öltönyöket vásárolni – írta meg a Blikk a nyomozati anyagok alapján.

A fideszes képviselő és nyolc társa ellen tavaly emeltek vádat vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog jobbkezének tartott Fehér Petrát, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. A Blikk birtokába jutott vádirat szerint

Boldog István fideszes képviselő és köre azokat hozta ki nyertesnek a fejlesztési pályázatokon, akik fizettek nekik.

A két évvel ezelőtti 20 milliós kenőpénzről a fideszes képviselő bizalmasa, K. Péter azt mondta: egy M. Róbert nevű vállalkozóval eredetileg a megítélt összeg 10 százalékában, vagyis 30 millió forintos kenőpénzben egyeztek meg, de ebből csak 20 milliót kaptak, mert Hadházy Ákos független képviselő 2019-es októberi sajtótájékoztatója után egyértelművé vált: az ügyészség Boldog István ellen nyomoz.

A 20 millió forintot egy közvetítő vette át egy nejlonszatyorban a budapesti Király utcában.

A pénzfutártól a milliók K. Péterhez kerültek, ő adta át Boldog Istvánnak a kenőpénzt a Graphisoft Park egyik irodájában. Ott a fideszes képviselő, Fehér Petra és K. Péter háromfelé osztották a pénzt.

A Blikk információi szerint

a fideszes Boldog István a kenőpénzzel egyenesen Ausztriába ment Hugo Boss-öltönyöket vásárolni.

A társaság egyébként annyira elbizakodott volt, hogy egyáltalán nem gondoltak lebukásra. Egy lehallgatott telefonbeszélgetés szerint például Fehér Petra és K. Péter még arról is beszélt, hogy a pénzt egyenesen Parlamentben vagy a Képviselői Irodaházban adják át a fideszes Boldog Istvánnak, de erről végül letettek.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!