Rémhírt terjeszthetett a kormány – Már a rendőrség vizsgálja az esetet!

Fotó: AFP

Hatalmas botrány lehet abból, ha kiderül, hogy a kormány valótlan állításával, rémhírt terjesztve próbálta leplezni saját pancserségét!

Nem egyszer fordult elő, hogy a kormány egy új, legtöbbször a koronavírussal összefüggésbe hozható online felület indítását követően, az oldal összeomlását “terheléses támadásnak” minősítette. A szakemberek végül minden esetben helyreállították az oldalakat, miután már működőképesek voltak, és nem érte őket újabb támadás.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője azonban szeretne egy átfogóbb vizsgálatot, hogy kiderüljön, valóban külső támadás érte a kormányzati oldalakat ezekben az esetekben,

vagy csak a kormány próbálja leplezni az újabb baklövésüket ezzel a kifogással.

Az üggyel kapcsolatban Ujhelyi rémhírterjesztés miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, most pedig a szocialista EP-képviselő arról számolt be közösségi oldalán, hogy a Legfőbb Ügyészség “további intézkedés végett”, a Fővárosi Főügyészség értesítése mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra küldte meg az iratot.

Ujhelyi bejegyzésében kiemeli, hogy az elmúlt időben több szakértő is kijelentette:

“nem valószínű a terheléses támadás,

inkább azzal magyarázható az érintett portálok lefagyása, hogy nem voltak kellően felkészülve az érintett emberek hatalmas érdeklődésére”.

Az EP-képviselő azt is megemlíti, hogy még Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt válaszolta egy ezzel kapcsolatos kérdésre, hogy “semmit sem tart kizártnak”.

Ha valóban támadás érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés.

Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül”

– fogalmazott korábban ezzel kapcsolatban Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!