Bátrabbak az emberek a Fidesszel szemben, már látják az egységes ellenzék erejét!

Ellenzék

Egyre többen hisznek abban, hogy a Fidesz 2022-ben megbukik. Egy friss felmérés szerint – amelyről mi is írtunk –  csökkent a bizonytalanok tábora, nőtt a választói aktivitás, és egyre kevesebben titkolják a véleményüket. Az MSZP társelnöke szerint az emberek azért bátrabbak, mert már látják az egységes ellenzék erejét.

A hat ellenzéki párt szövetsége már tartósan megelőzi a Fidesz-KDNP-t – ez olvasható ki a Závecz Research Intézet május közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából. A felmérésből az is kiderül, hogy jelentősen csökkent a bizonytalanok tábora, az emberek egyre nyíltabban vállalják a véleményüket. Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Hírklikk portálnak azt mondta: szerint ennek az a magyarázata, hogy

az emberek „most már látják azt az erőt is, amivel egyre több fronton fellépünk a Fidesszel szemben.”

Az ellenzéki politikus szerint sokakat mozgósít, hogy lesz előválasztás, és egyre több szimpatikus és hiteles jelöltjük mutatkozik be. „Ezek mind olyan tényezők, amik arra ösztönzik a választókat, hogy nyíltan vállalják kormányváltó szándékukat.” Tóth Bertalan úgy véli:

amióta az ellenzék egységes, a Fidesz erőpolitikája egyre kevésbé működik.

Az emberek már az ellenzéki oldalon is látják az erőt, és ez reményt ad nekik. Az MSZP társelnöke mindezt úgy értékelte: „haladunk a kormányváltás felé.”

Az MSZP erősödését a politikus azzal kommentálta, hogy abban nagy szerepet játszhat pártjának programja, hisz letettek az ország asztalára egy konkrét tervet arról, mire számíthatnak az emberek a kormányváltás után. „Ebben

bebizonyítottuk, hogy van pénz a minimálbér adómentessé tételére, a megemelt fizetésekre és nyugdíjakra, a duplájára emelt családi pótlékra.

Most ott tartunk, hogy tavaly szeptember óta csaknem 1,5 százalékkal erősödött az MSZP, az MSZP-Párbeszéd szövetség támogatói köre pedig tartósan meghaladja a félmillió szavazót.

Egyre több ember jön rá, hogy az életüket javító tervek csak akkor válhatnak valóra, ha mellénk állnak.”

Az MSZP politikusa azt is elmondta, hogy az előválasztásokon komoly versenyre számít, és eddig elégedett pártjának eddigi eredményeivel. „Most azt látom, jó az irány, de nem állhatunk meg! Megkezdtük az MSZP-Párbeszéd csaknem hetven jelöltjének felkészítését az előválasztásokra. Gőzerővel dolgozunk azért, hogy minél többen végezzenek az első helyen, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje pedig Karácsony Gergely legyen.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!