Egyértelműen a nép ellen fordul a kormány, ha ezt nem fogadják el!

Miközben a propaganda megállás nélkül szajkózza, hogy a kormány mennyire az emberek jólétét tartja szem előtt, addig a valóság eddig sajnos épp az ellenkezőjéről tanúskodott.

A kormány jövőre is több ezer milliárd forintot herdálna el, de az MSZP ezt próbálja megállítani. Módosító javaslatokat tettek arra vonatkozóan, hogy 2670 milliárd forintot csoportosítsanak át a jövőévi költségvetésben annak érdekében, hogy a magyar emberek jobban éljenek és ne csak a kiváltságosak gazdagodjanak.

A szocialista párt álláspontja szerint, a módosító javaslatoknak megvan a fedezete,

így lenne pénz például az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatásának megkezdésére, a családi pótlék is a duplájára nőhetne és jelentősen emelkedhetne a gyes és a gyet összege is.

Az MSZP módosító javaslata tartalmazza még az ápolók, egészségügyi szakdolgozók bérének növelését, valamint lenne pénz az orvos- és nővárhiány csökkentésére aminek hatására elkezdődhetne a kilométer hosszú várólisták csökkentése is.

A szocialist a párt arra is javaslatot tesz, hogy az átcsoportosítás révén a pedagógusok bérét 35 százalékkal növeljék, az első diploma megszerzése legyen ingyenes, a hallgatói ösztöndíjak pedig 33 százalékkal emelkedjenek.

Az ellenzéki párt módosító javaslatai a települések régóta esedékes fejlesztéseit is tartalmazzák, közleményükben pedig kiemelik: “Erre mind lenne pénz, mert a magyar emberek jól és sokat dolgoznak!

A Fidesz azonban ezt a pénzt nem az emberekre akarja költeni. Orosz és kínai adósrabszolgaságba taszítják az országot, a hitelbe felvett pénzt pedig ellopják, vagy a hóbortjaikra költik!”

Ahhoz pedig, hogy mindez megvalósuljon, és végre a kormány ne a hozzá közelállókat támogassa, hanem tényleg a magyar emberek részesüljenek a pénzből és jobban éljenek, az MSZP módosító javaslatait el kell fogadnia az Országgyűlésnek.

Ha a kormánypárti többség ezt ugyanúgy leszavazza, mint minden ellenzéki javaslatot, akkor azzal bebizonyítják, hogy csak a saját érdekeiket tartják szem előtt,

ezáltal pedig alkalmatlanná válnak az ország vezetésére!

“Minél hamarabb meg kell kezdeni a Fidesz által okozott károk jóvátételét, jövőre pedig a kormány- és korszakváltás után megkezdjük az ország újjáépítését” – zárja közleményét az MSZP.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!