Elképesztő pazarlás a Fideszben – Adómilliókat tankolnak el a képviselők!

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Az Országgyűlési képviselők a milliós fizetésükön túl, egyéb juttatásokat is kapnak, például benzinkártyát, amiből tankolni tudnak. Nem mindenki használja ki ezt a lehetőséget, de akadnak olyanok is, akik havi több százezer forint értékben tankolnak.

A 199 parlamenti képviselő közül 125-en használják ki rendszeresen ezt a közpénzből finanszírozott lehetőséget, így nem a saját költségükre tankolják tele autójukat. A Blikk adatkéréséből pedig az is kiderült most, hogy ki él a legtöbbször a benzinkártyájával, ki tankol a legtöbbet.

A lap közlése szerint, toronymagasan vezet a fideszes Hörcsik Richárd, aki tavaly január és idén április között 3,6 millió adóforintot költött benzinre!

Tehát havonta átlagosan 225 ezer forintot költ tankolásra!

A lap azonban további számításokat is végzett, így kiszámolták, hogy

  • ennyi pénzből háromszor is megkerülhette volna a Földet az Egyenlítő mentén Hörcsik,
  • 460 alkalommal járhatta volna meg a Budapest-Sátoraljaújhely távolságot (Hörcsik az ottani választókerület képviselője),
  • valamint kiszámolták, hogy ez a pénz közel 10 ezer liter üzemanyagnak az ára!

A kirívó tankolással kapcsolatban keresték a Fidesz-frakciót is, aki az ügyről csak annyit írt, hogy: “Minden képviselő a törvényben meghatározott értékig jogosult üzemanyagkártyára, a frakció pedig aktív és lelkiismeretes képviselői munkát vár el.”

A lap kiemeli továbbá azt is, hogy Hörcsiken kívül három képviselő van még, akik 3 millió felett tankoltak a vizsgált időszakban: Tiba István, Kovács József Dezső és Tilki Attila, talán nem meglepő, de mindhárman fideszesek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!