Orbánéknak sikerült megint kihúzni a gyufát – Szembementek az uniós akarattal!

Fotó: Európai Parlament/ Fred MARVAUX

Az Európai Unió ismét egy egységet alkotva szerette volna képviselni álláspontját, ezért pedig közös nyilatkozatot adtak volna ki az izraeli-palesztin konfliktus ügyében. A tagállamok közül azonban volt egy, amelyik szembement a többivel!

Ismét Magyarország volt az egyetlen, amely nem támogatott egy közös nyilatkozatot, amiről a sikertelen egyeztetést követően az unió külügyi képviselője azt mondta, hogy a keddi csak egy informális, nem hivatalos tanácskozás volt az uniós tagállamok külügyminiszterei között.

“Ez egy nem hivatalos tanácskozás volt, így a záródokumentum sem hivatalos dokumentum. Nem szeretném félrevezetni Önöket, és azt mondani, hogy egyetértés volt.

Magyarország az a tagállam, amely ellenezte ezt”

– mondta Josep Borrell a 444.hu közlése szerint, aki hozzátette:

“Őszintén nem értem, hogy nem tud egyetérteni egy ország ezzel a nyilatkozattal. De ez a helyzet.

Megismétlem, ez nem egy hivatalos zárónyilatkozat volt.”

A külügyi főbiztos azt is kifejtette, hogy célja egy olyan egységes álláspont kialakítása, mely mindenki számára elfogadható.

Úgy azonban nehéz lesz megtalálni a közös hangot, hogy egyelőre az sem világos, Magyarország mit kifogásolt a közös nyilatkozatban, miért nem támogatta azt a szövegtervezetet, amit a másik 26 tagállam viszont igen!

Az elmúlt időszakban pedig többször fordult már elő olyan helyzet az unióban, hogy épp Magyarország miatt nem tudtak valamit közösen elfogadni. Orbánéknak már rutinjuk van abban, hogy mindig minden ellen harcoljanak Brüsszelben (is), fenyegetőzzenek és zsaroljanak érdemi tárgyalások helyett, céljaik elérése érdekében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!