Orbán ezzel mindent kockára tesz – Uniós jogszabályt sért a magyar kormány!

Uniós jogszabály írja elő, hogy széleskörű társadalmi vitát indítsanak és egyeztetéseket kezdeményezzenek az üggyel kapcsolatban, azonban Orbánék ezt megpróbálják kikerülni.

Ujhelyi István számolt be arról közösségi oldalán, hogy bár korábban a Fidesz azt ígérte, hogy az elsők között adják le az újjáépítési forrásokra vonatkozó nemzeti tervet, végül ezt csak az utolsók között teszik meg.

“A késlekedésnél is nagyobb probléma azonban, hogy a magyar emberek semmit sem tudhatnak arról:

miként akarja a kormány felhasználni az Európai Uniótól hazánkba érkező sokezermilliárd forintot.

Hiába kötelezi ugyanis uniós jogszabály a széleskörű társadalmi vitára és egyeztetésre a Fideszt ezzel kapcsolatban, valahogy ezt elfelejtették megtenni. A módosított nemzeti reformtervről mindenképpen” – emeli ki közösségi oldalára kitett bejegyzésében az MSZP EP-képviselője.

Ujhelyi hozzáteszi, hogy korábban egy 432 oldalas dokumentum készült a hazánknak járó teljes összeg elköltésével kapcsolatban, ezt azonban az utolsó pillanatban Orbánék kénytelenek voltak felrúgni, miután Brüsszelben kerekperec közölték a Fidesz kormányfőjével: formailag és tartalmilag is elfogadhatatlan a magyar kormány által előzetesen belengetett tervezet.

Egyszerűbben lefordítva: az Európai Bizottság egyértelművé tette Orbán számára, hogy elég volt a lopásból.

Az ellenzéki politikus kiemeli, hogy “a mai napon kapkodva összetákolt és az utolsók között beadott nemzeti reformtervről tehát semmit nem tudni; csak annyit, hogy Magyarország kevesebb pénzt kér abból, ami járna. Nem tudjuk, hogy az újjáépítési forrásokból mennyi jut ezek után például a felsőoktatásra, amelyre nemrég még 1500 milliárdot ígértek az alapítványi formába történő behódolásért cserébe. Nem tudjuk, hogy a pénz egy jelentős részével a kormány lemondott-e az orvosi béremelésről, a legszegényebb 300 magyar település fejlesztéséről is vagy sem.

Orbánék inkább eldobnak kedvezményes uniós pénzeket, csak bele ne szóljon senki, hogy mire, pontosabban kire költik a közpénz-milliárdokat.”

Ujhelyi bejegyzése végén felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul és teljes részletességgel tegye közzé a dokumentumot, amelyet Brüsszelnek benyújtott!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!