Szél Bernadett felháborodott a kormány újabb eszelős lépésén!

Kásler Miklós az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán teremében 2020. február 7-én. Jobbról Müller Cecília országos tisztifőorvos.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az ellenzéki politikus közösségi oldalán jelentette be, hogy az ombudsmanhoz fordult, mert szerinte sérti az alapjogokat, hogy az Orbán-kormány fizetős teszthez köti a műtéteket!

“Fatális következményekkel járhat kvázi fizetőssé tenni a tb-ellátáson belül végzett műtéteket bárki számára is

— gondoljon már bele legyen szíves a kormány, sok esetben amúgy is régóta késik a beavatkozás, de ha most még tovább halogatják, mert nem tudják kifizetni a több tízezer forintos teszteket, az az egészségi állapot újabb romlását okozhatja!” – írja Szél a bejegyzésében, majd hozzáteszi, hogy “több százezren is lehetnek azok a hátrányos helyzetű településen élők, akik nem is kapnak megfelelő felvilágosítást és technikai segítséget az oltásra való jelentkezéshez. Nem segíteni kellene inkább ott?

És mi a helyzet a gyermekekkel, rájuk sem tért ki a miniszter:

nekik — helyesebben a szüleiknek — is fizetni kell a tesztért műtét előtt, holott jó részük még nem is kaphat oltást?”

Szél Bernadettet az háborította fel, hogy az EMMI közölte: annak, akinek nincs oltási igazolványa, tehát nem oltakozott, saját költségén kell PCR-tesztet végeznie a halasztható műtétek előtt.

Az ellenzéki képviselő kiemeli azonban, hogy Müller Cecília a februárban újrainduló egynapos beavatkozások kapcsán még azt nyilatkozta, hogy mivel a beavatkozás előtt a páciensnek előírt PCR-teszt járványvédelmi szempontból létfontosságú, ezért a teszt ingyenes a számukra.

“Most meg jött ez… Megint káosz az egész, a kormány ráadásul nem adott egzakt felsorolást, az viszont ennyiből is látszik, hogy nem ez a helyes út:

nem sarcolni kell, hanem segíteni

— tiszta beszéddel, átláthatósággal, propaganda-szólamokat nélkülöző tényszerűséggel, a legrosszabb helyzetben levő emberek felé pedig extra odafigyeléssel” – írja Szél, aki közölte, hogy két héten belül megérkezik az üggyel kapcsolatban az alapjogi biztos válasza, amit közösségi oldalán tesz majd közzé.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!