Dobrev: “nem leszünk kínai gyarmat”!

A Telexnek adott interjút Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje, a párt EP képviselője. A szokásos és elvárható optimizmuson kívül azonban volt újdonság is az interjúban, még ha nem is sok újdonsággal lettünk gazdagabbak.

Gyakorlatilag hosszú ideje tudható volt, hogy Dobrev Klára lesz a DK miniszterelnök-jelöltje, kizárt volt, hogy a párt ne indított volna jelöltet az előválsztáson, Gyurcsány Ferenc pártelnök pedig már régen kijelentette, ha lesz jelöltjük, akkor az a felesége lesz.

Az interjúban Dobrev elmondja teljesen összellenzék kompatibilis teveit, a jövedelmi különbségek csökkentését, a lerombolt államigazgatás újraépítését, illetve hazánk nemzetközi kapcsolatainak helyreállítását. Ennél a pontnál jutottunk el az interjú legfontosabb mondatához, amit ebben a formában még ellenzéki politikus nem mondott ki:

“Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: nem leszünk kínai gyarmat.”

Hozzáteszi, hogy Afrikában és Dél-Amerikában ezer példát láttunk olyan típusú ügyletekre, amelyeket Orbán mostanában kötött utalva a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Fudan egyetem budapesti kampuszára és azok finanszírozási formájára.

Dobrev nem menekül el a kérdés elől, amely Vlagyimir Putyinnal való kapcsolatát firtatja, válaszként elmondja, hogy mikor ők a lakásukban vendégül látták Putyint, akkor Oroszország állandó meghívottja volt az EU–NATO-csúcstalálkozóknak, de “Putyin politikája azonban 2010 után drámaian megváltozott. … Politikákat és nem politikusokat támogatunk”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!