Orbán erre mit mond Putyinnak? Orosz megrendelésre fenyegették halállal a magyar kisebbséget!

Orbán Viktor most megmutathatja, mi a fontosabb neki: az ukrajnai magyarok biztonsága, vagy Vagyimir Putyin barátsága! Kiderült ugyanis: Beregszászon orosz megrendelésre fenyegették halállal a magyar kisebbséget. A Fidesz-kormány egyelőre hallgat.

„Késhegyre a magyarokkal!!! Éljen a nemzet!!! Halál az ellenségre!!!” Ilyen feliratú falragaszok jelentek meg az ukrajnai Beregszászon május 3-án hajnalban. A kék-sárga színű, fenyegető plakátok

egy hetet adtak a magyaroknak, hogy „elhagyják az ukrán földet”, különben „megmérgezik őket, akár a patkányokat”.

Az ügyben indított nyomozás eredményes volt, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) elfogta a kárpátaljai magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit. A hatóság közleménye a feliratokat három ember ragasztotta ki az ortodox húsvét vasárnapján, hajnalban a kárpátaljai város több pontjára. Ami azonban igazán megdöbbentő:

orosz megrendelésre fenyegették a magyar kisebbséget!

Erre pedig konkrét bizonyíték is van: a biztonsági szolgálat emberei kiderítették, hogy az ügy egyik érintettjének számlájára körülbelül 500 dollárnyi orosz rubelt utaltak át. A nyomozás során az ukrán hatóságok lefoglaltak több orosz jelképet és „egyéb, a jogellenes tevékenységet alátámasztó tárgyi bizonyítékokat” is.

Kérdés, hogy miután ez kitudódott,

Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter meg meri-e kérdezni a Putyint, mi is volt ez?

Vagy az oroszokhoz való dörgölődzés még a magyar érdekeknél is fontosabb és inkább csöndben maradnak? A beregszászi magyarok most megtudhatják, mi a fontosabb a Fidesz-kormánynak: az ő biztonságuk, vagy Vlagyimir Putyin barátsága?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!