Nem hagyják, hogy ellopják a pénzt – új tervet dolgoztak ki az ellenzéki önkormányzatok

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) alternatív tervet dolgozott ki annak a hatezer milliárd forintnak a felhasználásáról, melyet az EU bocsát az ország rendelkezésére. Történelmi esélyt szalasztunk el ha rosszul használjuk fel, jelentette ki Karácsony Gergely a MÖSZ társelnöke.

Pedig van esély rá, hogy az Orbán-kormány elpuskázza a lehetőségeket, hiszen a 6000 milliárdos keretből csak 2500 milliárdot hívnának le, a maradék 3500 milliárdos, igen kedvező hitelt pedig otthagynák, helyette

drága orosz és kínai hiteleket vesznek fel!

A “Fókuszban az ember” címet viselő program tájékoztatóján Karácsony Gergely hangsúlyozta, míg a kormány betonba és vasba önti, valamint klientúraépítésre használja az uniós forrásokat, addig ők az önkormányzatokon keresztül, az emberekhez szerenék eljuttatni ezeket a pénzeket.

A terv négy fő pillérre épül:

  • társadalmi szolidarítás megerősítése,
  • éghajlatváltozással szembeni fellépés,
  • digitalizáció megerősítése,
  • gazdaság talpraállítása.

A források elosztásánál is látszik a fontossági sorrend, 2705 milliárdot fordítanának a a társadalmi szolidaritás megerősítésére, ebből a lakhatási körülmények fejlesztésére több mint 1000 milliárd forintot, a gyermekszegénység felszámolására 695 milliárd forintot, az álláskeresési járadék kiterjesztésére pedig 135 milliárd forintot költenének.

Karácsony bejelentette, hogy két centrumkórház kialítására 300 milliárd forintot, az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére 100 milliárd forintot terveznek, emellett óvodai és iskolai esélyegyenlőség javítására 290 milliárd forintot adnának.

Jelentős összeget, 2070 milliárd forintot fordítanának a klímaváltozással szembeni fellépésre, míg a digitalizációra 725, a gazdasági segítségre pedig 500 milliárd forint jutna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!