Nagyvonalú ajándékozások – A kormány ingyen adja tovább a drágán felvásárolt lélegeztetőket!

Forrás: Facebook.com / Szijjártó Péter

A kormány felismerte hibáját, és szabadulni próbál a 300 milliárdért feleslegesen felvásárolt összesen 16 863 lélegeztetőgéptől, csakhogy ez nem megy olyan könnyen.

Hiába szeretnék értékesíteni, senki sem akarja megvásárolni a magyar kormánytól a lélegeztetőket, ezért Orbánék a járvány első hulláma alatt vásárolt gépekből

425 darabot már elajándékoztak.

A mielőbbi túladás a lélegeztetőgépeken azért sem lenne rossz, mivel jelenleg egy gödöllői raktárban porosodnak, és csak a tárolásuk havi 90 millió forintjába kerül az államnak.

Az RTL Klub Híradójának összesítése szerint, a 300 milliárd forintnyi közpénzből vásárolt gépek közül

a magyar kormány nagyjából 8 milliárd forint értékben adott át ingyen más országoknak,

eladniuk azonban még egyet sem sikerült.

Ajándékba küldtek már Csehországba 150 darabot, a Felvidékre 27-et, Kárpátaljára 50-et, a Vajdaságba 100-at, Bosznia-Hercegovinába 30-at, Libanonba 20-at, Jordániába 10-et, Kirgizisztánba 20-at és Ugandába 18-at.

Mint arról már mi is többször beszámoltunk, a több mint 16 ezer gép beszerzése azért is volt felesleges pénzkidobás, mivel azzal a kormány pontosan tisztában volt, hogy a magyar egészségügyi rendszer 3000 intenzíves ágynál nem lett volna képes többet üzemeltetni.

Azt, hogy mi lesz a lélegeztetők sorsa, még nem tudni, de azt már Orbánék is felismerték, hogy jó lenne szabadulni a készlettől.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!