Ez az országos probléma, az Ön családját is érintheti!

A koronavírus-járvány már több mint egy éve nehezíti meg az életünket, ami miatt a nem sürgős beavatkozásokat is elhalasztották.

A napokban azonban Kásler Miklós bejelentette, hogy május 13-án újraindul az egészségügyi ellátás,

melyre egy évnyi kiesés után rekordmennyiségű beteg zúdul majd.

Az ATV Híradójának nyilatkozott egy beteg, akinek tavaly január óta három alkalommal is elhalasztották a műtétjét, a torlódás miatt pedig elképzelhető, hogy idén már sorra sem kerül.

“Csípőprotézist fogok kapni a jobb oldali csípőmbe, de lassan mire odaérünk, már a bal oldaliba is szükség lesz rá” – nyilatkozta a nő a csatorna híradójának, aki elmondta, hogy először tavaly januárban halasztották el a műtétjét, majd májusban és végül decemberben. Közölte, hogy júniusban kaphat majd új időpontot, de a folyamatos állapotromlás megnehezíti a várakozást.

“A mindennapjaimat keseríti meg reggeltől estig és estétől reggelig. A bevásárlásnál az a szerencsém, hogy kocsival tudok menni, de ha 10 métert megyek támasz nélkül, akkor már nem tudok járni” – mesélte Ágnes.

Az egy évnyi szünet azonban minden területen hatalmas gondot fog okozni az újraindítást követően, hosszú várólistákra lehet majd számítani.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke arról tájékoztatta a csatornát, hogy fél év alatt nagyjából 2000 csipőprotézis műtétet végeztek el,

most pedig 6000 beteg vár ilyen beavatkozásra!

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerint pedig, az egyszerűnek, rutinbeavatkozásnak számító mandulaműtétre is 224 napot kell átlagosan várni.

Soós Adrianna elmondta továbbá azt is, hogy a rekordméretűre duzzadt várólisták mellett az is hatalmas probléma, hogy a járvány okozta válsághelyzet rendkívül nagy nyomást jelentett a szakdolgozóknak,

a felmondási tilalom lejártával pedig elképzelhető, hogy sorban hagyják majd el a pályát a szakemberek.

“Ahhoz, hogy ezt a túlterhelést tovább is lehessen egy darabig még tartani a betegek érdekében, ahhoz azért pihenni is kellene. Másrészt azok, akiknek ezt a munkáját érdemben anyagilag nem ismerte el a rendszer, azoknak pedig egy jelentős béremelést kellene adni” – vélekedett a szakszervezet elnöke.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!