Borított a Partizán: példátlan dokumentumfilmben leplezik le a választási csalásokat

Kimerítő, több mint 2 órás dokumentumfilmet mutatott be a héten a Gulyás Márton-vezette Partizán a választási csalások kiterjedt magyarországi hálózatáról.

A filmet négy különböző részletben mutatták be, a címe Rablópártok – pótmagánvád lett. Azért “pót”, mert két éve már készítettek egy hasonló dokumentumfilmet a kamupártokról. A történet főszereplője akkor egy Nyíregyháza környékén családi vállalkozásban működő társaság volt, amely a rendszerváltás óta többször próbálta kihasználni a választási rendszer anomáliáit. A csalók tevékenysége 2014-re odáig jutott, hogy a választások végeredményére is hatással lehettek.

Gulyásék az elmúlt két évben tovább folytatták a nyomozást a csalók ellen. Ebből született meg ez a két órás dokumentumfilm, melyben

  • további részleteket mutatnak be Seres Máriáék kamu SMS Pártjáról, és arról, hogyan osztogatták Spar-os zacskóból a pénzeket, hogyan “tankolták” el, majd értékesítették tovább a beszerzett benzint, és főként: hogyan hamisították tömegesen az aláírásokat, nem egyszer fideszes ajánlóívekről.
  • beszámolnak olyan országosan is hírhedté vált figurákról, mint a vírusszkeptikus Gődény György és Zuschlag János, aki egy lehallgatási jegyzőkönyv szerint a 2018-as kampány során egy ismerősének a kérdésre, hogy “várható-e valami fentről”, arról beszélt, hogy „Én ráírtam a 4 évvel ezelőtti kapcsolatomra, aki a Rogán ügyvédje, nem válaszolt.” (Ez utóbbi ügy miatt egyébként még Hadházy Ákos is feljelentést tett, melyet a rendőrség visszautasított.)
  • A dokumentumfilm egyik legdurvább részében az ukrán-magyar kettős állampolgárokhoz köthető elképesztő csalássorozatot leplezik le, hogyan vásárolták meg, szállították tömegesen az ukrán szavazatokat, bebiztosítva a helyi települések fideszes fölényét, és hogyan jelentették be őket határmenti településeken üres telkekre, ócska sufnikba és pár négyzetméteres viskókba. A film szerint az ukrán csalások nemcsak a szavazatvásárlásra terjedtek ki, de hasonló módszerekkel csalnak mai napig a nyugdíjakkal is, és rabolják le a kistelepülések automatáit, ellehetetlenítve, hogy a helyi kisnyugdíjasok fel tudják venni a nyugdíjaikat.
  • A záró epizódban beszámolnak arról, hogy a szavazatvásárlások miatt hogy rövidítették le az általában több órás várakozási időt a határnál a 2018-as parlamenti és a 2019-es önkormányzati választásokra mindössze néhány percesre, csak hogy zavartalanul tudják szállítani a kamu szavazatokat. (Ez utóbbi kapcsán a Kúria később meg is állapította egyébként a választási csalást, de úgy döntött, hogy a választást nem lehet megismételni. A behordott szavazókról az akkor még kormánykritikus HírTV stábja derítette ki, hogy a fideszes Tilki Attilát erősítették a szavazataikkal, és az egyik szavazószállító azt is mondta, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a barátja, és már “megbeszéltek mindent az anyagiakról”.

Az elképesztő film egyes részeit alább mutatjuk:

Prológus:

1. rész:

2. rész:

3. rész:

4. rész:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!