Bukott az EU-s terv – A magyar kormány ismét beintett mindenkinek!

Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

Szerda délután fogadták volna el közös állásfoglalásukat az Európai Unió külügyminiszterei, azonban a magyar fél keresztülhúzta mindenki számítását.

A cél az lett volna, hogy a tagországok közösen ítéljék el Kínát a Hongkonggal kapcsolatos lépései miatt, az indítványt azonban nem sikerült elfogadniuk a külügyminisztereknek,

mivel Magyarország már a napirendre vételt is megvétózta!

A 444.hu az oszták ORF forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy a vétó legfőbb oka az volt, hogy Magyarország kormányközeli üzleti csoportjai, igencsak komoly hasznot húznak a kínai beruházásokból, így az országnak nem érdeke elítélni a Hongkongi függetlenséget csorbító Kínát.

A lap kiemeli például a Fudan Egyetem, illetve a Budapest-Belgrád vasútvonal építését, melyekre a következő éveben több százmilliárd forint megy majd el.

A magyar képviselő azzal érvelt a vétó mellett, hogy az Európai Uniónak nem kellene minden egyes kínai történésről véleményt alkotnia.

A vétó azonban senkit sem ért váratlanul az unióban, április közepén már megvétózott a magyar kormány egy tervezetet, ami szintén egy közös állásfoglalás lett volna Kínával szemben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!