„Primitív bunkó” a Fidesz által kitüntetett oktató az ellenzéki polgármester szerint

Gulyás László - Fotó: Népszava

Nem veszi vissza a Fidesz a kitüntetést attól az egyetemi oktatótól, aki egyik online előadásában „cigányozott”, „niggerezett”, az USA alelnökét pedig „fekete ribancnak” nevezte. Botka László, Szeged polgármestere a Facebookon bejelentette: Gulyás Lászlónak mennie kell Szegedi Tudományegyetemről, mert „primitív bunkóknak” semmi keresnivalójuk ott. A professzort azóta a Magyarságkutató Intézettől is kirúgták.

„Tehát én utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp, ne kelljen már néznem…” „Afrikai civilizáció nincs. Ott a fekák az őserdőbe lófaszt se csináltak.”.„(…) a nőnek a nevére nem is emlékszem… Kamala Harrist én csak fekete ribancnak szólítom.” Mindez csupán néhány a sok döbbenetes kijelentés közül, melyekkel egy február 17-i online oktatás során Gulyás László sokkolta a Szegedi Tudományegyetem migrációs kurzusának hallgatóit. A férfit – aki a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója is volt – március 15-én

kitüntette a Fidesz-kormány: a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át.

Amikor a botrány kirobbant, Gulyás László őrjöngő hangvételű levélben kérte számon hallgatóit, akiket „ifjú kommunistákhoz” hasonlított, amiért panaszt tettek ellene. Azóta a vizsgálat lezárult, a Szegedi Tudományegyetem pedig bejelentette: meghozta a szükséges munkáltatói intézkedést. Hogy ez mit jelent, azt a város polgármestere, Botka László egy Facebook bejegyzésben pontosította: szerinte „Más embert bántani a bőrszíne és származása miatt bunkóság.

Primitív bunkóknak pedig semmi keresnivalójuk nincs a Szegedi Tudományegyetemen.”

Az ellenzéki polgármester szerint „a primitív bunkóság nem politikai kategória, nincs semmi köze a keresztény konzervativizmushoz, se a politikai korrektséghez. Aki származása alapján ítél meg egy embert: az bunkó. Ennyi.” Botka „szerencsétlen embernek” nevezte Gulyást, aki Szeged rossz hírét keltette, s feltette a kérdést: „lovagkeresztjét” és a „PhD, professzori címét”, amit adtak neki, mikor veszik el? A politikus szerint szörnyű, hogy ilyen alakok taníthatták a jövő pedagógusait és nagyon aggódnak az egyetem színvonala miatt.

Gulyás Lászlót azóta már a Magyarságkutató Intézettől is kirúgták, s bár Áder János, majd Gulyás Gergely is elhatárolódott a kijelentéseitől, az államfő hivatala a Népszava kérdésére kijelentette: a hatályos törvények alapján nincs mód arra, hogy a professzor kitüntetését visszavonják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!