Meghökkentő ötlettel állt elő orvosok egy kisebb csoportja!

happy senior woman after receiving vaccine

Elég megosztó lehet az a felvetés, amit orvosok egy csoportja dobott be. 

Dr. Apostol János és kollégái úgy vélik,

kötelezővé kellene tenni Magyarországon a koronavírus elleni védőoltást,

így augusztus végére teljesen le lehetne szerelni a Covid-osztályokat, az ott dolgozók pedig vissza tudnának térni korábbi munkájukhoz és végre más beszédtémánk is lenne, mint a vírus.

A kötelező koronavírus elleni vakcina mellett pedig több orvos is kiáll – számolt be róla az Mfor.hu.
Apostol úgy véli, ha kötelező lenne az oltás, akkor július végére sikerülne minden felnőttet beoltani Magyarországon, és augusztus végére helyreállna az élet.

Kiemelte azonban azt is, hogy hamarosan csökkenni kezdhet az önkéntes oltási hajlandóság, így május közepére akár szinte teljesen le is állhat a program.

Ebben az esetben lesz 5,5 millió magyar, aki “bármikor megfertőződhet, Covid-osztályos ellátásra szorulhat és meghalhat”.

“Az orvosi eskünk azt is tartalmazza, hogy nemcsak gyógyítani, hanem megelőzni is kötelesek vagyunk. Ha itt van a kezünkben egy megoldás, amivel megelőzhetnénk a tömeges megbetegedést és elhalálozást, miért nem használjuk ki?” – nyilatkozta az orvos a lapnak, aki szerint most “nemcsak az egyén jogát kell nézni, hanem az oltás össztársadalmi hatását is, ami épp ezért ebben a helyzetben felülírhatja a szuverén indokokat”.

Ezzel szemben Zeller Judit, a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet (TASZ) jogásza a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a védőoltás kötelezővé tétele jelentős beavatkozás lenne az egyén magánszférájába és önrendelkezésébe, és ha ez megtörténne, akkor az egészségügyi törvényen alapuló pontos szabályozásra lenne szükség.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!