“Elég a lopásból” – Keményen kiosztották a kormánypártot!

Váratlan döntést hozott meg a kormány, mikor bejelentették, hogy a hazánknak járó uniós újjáépítési forrásnak csak kevesebb mint a felére tartanak igényt.

Ez azért is meglepő, mert a széleskörű egyeztetés nélkül elkészített tervezet, még a teljes, közel 6000 milliárd forinttal számolt, ehhez képest most Orbán bejelentette Ursula von der Leyennel tartott megbeszélése után, hogy csak a vissza nem térítendő pénz kell nekik.

A felháborító és váratlan döntésen pedig Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője is kiakadt, nyílt levélben osztja ki a kormánypártot:

“Kevesen tudják valójában felfogni, hogy mennyi pénzről is van szó, amikor a Magyarországnak járó újjáépítési forrásokról beszélünk. A hazánkra eső összeg közel 6000 milliárd forint. Ez majdnem kétszer annyi, mint amennyit a Fidesz-kormány az egészségügyre összesen fordít ebben az évben a költségvetésben” – írja a szocialista képviselő, majd hozzáteszi, hogy nem kevés pénzről beszélünk, olyan összegről, amellyel hosszú évtizedekre befolyásolni lehet Magyarország sorsát, életkörülményeit, kilátásait.

Ujhelyi szerint “a Fidesz miniszterelnöke úgy gondolja, hogy erről az összegről kizárólag neki kell döntenie: majd Magyarország főbirtokosaként ő megmondja, hogy ebből mire és legfőképp kinek jut.”

Az elmúlt tíz évben mindent hazavittek, ami nem volt lecsavarozva. Néha még azt is, a csavarral együtt.

“Az elmúlt napokban véghezvitt elképesztő rablóprivatizáció, amellyel példanélküli módon toltak ki ezermilliárdos állami vagyonokat fideszesekkel telerakott alapítványokba, már Brüsszelnek is sok volt. Az Európai Bizottság elnöke a napokban Orbán kezére csapott és közölte, hogy elég volt már a lopásból, ilyen szemtelenül nem rabolhatják tovább az európai közösség pénzét.

Ez az oka annak, hogy a Fidesz visszakozik és az eredetileg nekünk járó közel 6000 milliárdból „csak” a vissza nem térítendő ingyen-pénzt, mintegy 2500 milliárdot igényelnek.

Az a nemzeti reformterv tehát, amit az elmúlt hónapokban dolgoztak ki a teljes összeg elköltségével kapcsolatban, ment a kukába. Arról, hogy az új elképzelés szerinti fele összegből mit és hogyan akar elkölteni a kormány, megint nincs egyetlen szó sem – folytatják az arrogáns titkolózó, lepattintó magatartást.

Az EP-képviselő felidézi a Fidesz egykori vezetőinek kijelentéseit, melyeket még ellenzékiként mondtak a választáshoz közeledve, hogy a kormányzó baloldali párt “a voksolás napjáig hosszan ható döntéseket már ne nagyon hozzanak, mert nem lenne tisztességes“.

Tisztességről és erkölcsről a Fidesz esetében ugyanis aligha lehet már beszélni, az elmúlt években az utolsó morzsái is szétporladtak a lopott vagyonokkal urizáló pökhendi élvezkedések súlya alatt.

Mégis arról van szó, hogy olyan horderejű döntéseket kell meghozni ezekben az időkben, amelyek hosszabb távon hatnak majd hazánkra, mint ameddig a Fidesz hatalmon lesz. Legkorábban jövő májusban a szövetségbe forrt ellenzék ugyanis megdönti ezt a rezsimet. Méghozzá azért, mert miközben a Fidesz zsírosodó uraságai csak a stílustalan ál-arisztokratizmus kiélésére koncentrálnak, addig a mostani ellenzéki erők számára az ember, a szociális biztonság megteremtése az első számú prioritás.

Ujhelyi a nyílt levele végén “a habzó szájú, kifent klaviatúrával fröcsögésre kész vakhitűeknek” az alábbi tételt ajánlja továbbgondolásra:

“helyesnek tartanák, ha egy szociáldemokrata kormány az Önök megkérdezése nélkül, az Önök véleményének teljes negligálásával döntene a hazánknak járó uniós milliárdok sorsáról?

Ugye nem. Talán még tévészékházat is gyújtanának mérgükben. Ennyit a nemzeti együttműködésnek hazudott rendszerükről.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!