Müller Cecília beszólt a Pfizerre váróknak: Nem szabadna válogatni a vakcinák között

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“A koronavírus-járvány harmadik hulláma leszállóágba került, ugyanakkor továbbra is fontos az oltási program folytatása, mivel azáltal elkerülhetők az újabb súlyos járványhullámok”

nyilatkozta Galgóczi Ágnes vasárnap a közmédiának.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője szerint minél nagyobb a lakosság átoltottsága, annál kisebb az esélye egy újabb súlyos járványhullám kialakulásának. Azt is elmondta, minden oltóanyag hatékony, valamint biztonságos és megvéd a kórházba kerüléstől.

Ezt hangsúlyozta pénteken Müller Cecília országos tiszti főorvos is, aki sajtótájékoztatóján egyenesen arra kérte az oltásra várókat, hogy

“ne válogassanak a vakcinák között, mert aki válogat, megfertőződhet, és nem tudhatja, milyen kimenetele lesz a betegségnek.”

Kérdés, vajon megy-e bármire is az efféle kérésekkel, ugyanis ha valami, a pénteki oltási káosz egyértelműen bebizonyította: a magyarok sokkal inkább bíznak a nyugati vakcinákban, mint a keletiekben, bármennyire is próbálja hitegetni őket a Fidesz az ellenkezőjéről.

Bővebben itt írtunk arról, miért sántít Orbán magyarázata arról, hogy a következő hetekben minden Pfizer-vakcinát félreraknak a fiataloknak:

Orbán hazudik, nem a fiataloknak teszi félre a Pfizert, a keleti vakcinákkal akar zsarolni

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!