Kitálalt az EP-képviselő – Ezért halhatott meg ennyi ember Magyarországon!

Kép forrása: Vajda József - Népszava

Már több mint huszonhatezer magyar állampolgár vesztette életét a koronavírus következtében, ez pedig szoros összefüggésben van az egészségügyi rendszer jelenlegi állapotával.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője ismertette az párt egészségügyi programját online sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, hogy ez a sok haláleset

“egyértelműen az elmúlt évek kormányzati nemtörődömségének, az egészségügyet a fontossági lista végére soroló politikai működésnek róható fel”.

Az ellenzéki képviselő kiemelte, hogy miközben a Fidesz-kormány propagandája folyamatos győzelmi jelentéseket ad az egészségügy állapotáról, addig a valóság ismeretében kijelenthető, hogy az elmúlt tizenegy év kormányzati dúlásának épp a magyar egészségügy, az abban dolgozó szakemberek és az ellátásra szoruló magyar polgárok a kárvallottjai.

Ujhelyi szerint a Fidesz az elmúlt időszakban nem teremtett sem rendet, sem normális munkakörülményeket, de betegbiztonságot és érdemi állami forrásokat sem garantált az ellátórendszerben.

“A magyar egészségügy finanszírozása jelentősen elmarad az uniós átlagtól,

a szakemberhiánnyal összefüggésben pedig közel egy kisvárosnyi ember veszíti úgy az életét minden évben, hogy egy jobban finanszírozott és jobban működtetett egészségügyben megmenthetőek lettek volna” – emeli ki bejegyzésében a szocialista politikus.

Csak kórházi fertőzésben háromszor nagyobb az esélye meghalnia valakinek Magyarországon, mint más nyugat-európai tagállamban!

Az MSZP programját ismertetve Ujhelyi arról beszélt, hogy az egészséghez való hozzáférés alapvető emberi jog, a szocialista párt „Kormányváltást-Korszakváltást” címet viselő, sokszázoldalas programja ennek megfelelően kiemelten kezeli az ellátás minőségi kritériumait és a hozzáférhetőség garanciáit.

Az EP-képviselő elmondta, hogy az MSZP javaslatai között szerepel a műtéti várólisták csökkentése, szociális gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz támogatás bevezetése, a mentőszolgálat kiemelt finanszírozása, az egynapos ellátások fejlesztése, a gyógyítás valós költségeit elismerő finanszírozási rendszer bevezetése, de speciális kedvezményeket biztosító életpályamodell bevezetését is javasolják az elvándorolt egészségügyi szakemberek visszacsábítására, a rendszer állami finanszírozásának minimumát pedig a GDP hét százalékában állapítanák meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!