Hivatalos: Dobrev lehet Orbán kihívója

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

A Demokratikus Koalíció vasárnap délután jelentette be a párt miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát, a párt EP-képviselőjét. A hosszú lebegtetés után hivatalossá vált az indulása az előválasztűson.

Nem volt titok, Gyurcsány Ferenc kijelentette, ha a Demokratikus Koalíció indít miniszterelnök-jelöltet az előválasztáson, az a felesége, Dobrev Klára lesz. Ebből, és más néhány nyilatkozatból azt lehetett kiolvasni, hogy nem is biztos, hogy lesz a DK-nak önálló jelöltje, inkább valamelyik másik jelölt mögé áll be. Logikusnak tűnt, hogy a legesélyesebbnek tartott, ám az indulását még mindig csak sejtető Karácsony Gergely mögé beállva tűnjön a későbbiekben királycsinálónak a DK, a listás és helyi jelöltek esetén kérve ezért cserébe helyeket.

Ám ez a háttérmegállapodás vagy nem tudott létrejönni, vagy egyszerűen felmérték a DK-ban, hogy az előválasztáson Dobrevnek, ha nincs is esélye Karácsonnyal szemben, a helyi körzeti jelöltek támogatásán tud húzni, így erősítve a pártot, több egyéni jelölt indulását biztosítva.

A bejelentést és Dobrev Klára beszédét itt tudják megtekinteni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!