Az egész internet Gulyáson röhög – ismert publicista tette nevetségessé a minisztert

Az elmúlt 11 év legsúlyosabb döntését hozta meg a Fidesz azzal, hogy a hozzá hű pártkatonák vezetése alatt álló alapítványokba szervezte ki az állami vagyon igen jelentős részét, pl. a még állami kézben lévő MOL részvényeket. A cél világos: a jövő évi várható bukta után egy párhuzamos államban tudjanak tovább dőzsölni.

A döntés és annak indoklásának teljes értelmetlenségét a legjobban a hazai sajtóban talán Stumpf András, a Válasz Online társalapító újságírója tette meg Facebook posztjában. A poszt annyira találó és szemléletes, hogy változtatás nélkül közöljük, egyedül a kiemelések származnak tőlünk, az eredeti link cikkünk végén található.

“Tisztelt Miniszter Úr, kedves Gergő!

Kérlek, ne vedd tiszteletlenségnek, hogy tegeződve írok – régi ismeretségünk okán teszek így. Azért írok márpedig, mert nagy örömmel töltött el minapi nyilatkozatod. Hogy melyik? Hát az, amely szerint amikor saját holdudvarotok vezette alapítványoknak szervezitek ki a közvagyont, abban nincsen semmi látnivaló, hiszen “a közérdekű vagyonkezelő alapítványok közfeladatot látnak el, az államnak pedig elővásárlási joga van, és nem arról van szó, hogy bármi magántulajdonná válna, a közvagyon közcélt szolgál“.

Tényleg nagyon megörültem szavaidnak, hiszen így megbizonyosodhattam róla: semmi kifogásod az ellen, hogy kellemes, vagyonbevallásodban is szereplő budai lakásodat nekem ajándékozd, annak tulajdon- és haszonélvezeti jogát haladéktalanul a nevemre írasd.

Természetesen vállalom, hogy a lakás funkciója a jövőben sem változik, a magánvagyon magánérdeket szolgál – igaz, az enyémet. Mindenesetre továbbra is emberek fognak benne lakni. Írásban vállalom azt is, hogy ha úgy döntenék, eladom az ingatlant, élhetsz elővásárlási jogoddal. Megveheted tőlem 100 millióért, amit ajándékba adtál nekem.

Tisztelt Miniszter Úr, kedves Gergő!

Ha holnap párttársaiddal együtt megszavazod a harminc évvel ezelőtti MSZMP-s közvagyon-átmentés (lásd még: lopás) tökéletes mai mását, kérlek, saját lakásoddal se bánj másképp, mint a rád, rátok bízott közvagyonnal. Miért is tennél így, ha szerinted ez a vagyonkezelés megfelelő módja?

A szavazás után várom tehát az ajándékozási szerződést.

Köszönettel és üdvözlettel, jó egészséget kívánva:
Stumpf András”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!