Szégyen – Áder ismét bebizonyította, hogy csak egy báb!

Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy Orbánéknak az egyetemek, ingatlanok és részvénycsomagok alapítványba való kiszervezése azért fontos, mert ezzel akarják bebiztosítani hatalmukat egy esetleges választási vereség után.

A kormány pedig nem vesztegeti az időt, péntek este már ki is hirdették a Magyar Közlönyben azt a 19 törvényt,

amiknek az elfogadásával jóváhagyta a parlament, hogy az állam alapítványi tulajdonba adja a vagyonát

– közölte a 444.hu.

Orbán pedig nem rejtette véka alá péntek reggeli Kossuth Rádiós beszédében, hogy az egyetemeket kezelő alapítványok kuratóriumaiba, majd világnézeti alapon válogatják be a tagokat, tehát nyilvánvalóvá tette, hogy azok kerülnek oda, akik velük szimpatizálnak.

Az alapítványi törvények miatt azonban az ellenzék az Alkotmánybírósághoz fog fordulni. De ezen kívül lett volna még egy gyönge szalmaszál, amibe bele lehet kapaszkodni, mégpedig az, hogy talán Áder János köztársasági elnök is úgy érzi, az alapítványokba való vagyonkimentés már egy picit sok.

Nem így történt!

Áder ismét bebizonyította, hogy nem a magyar emberek érdekeit nézi, hanem csak egy bábként működő aláírógép. Amit a kormány elé tesz, ő azt szignózza.
Hiába gondolkozhatott volna rajta a kézhezvételtől számítva 5 napot a köztársasági elnök, neki nem volt szüksége ilyen sok időre, rekordgyorsasággal aláírta!

Az egész kiszervezési folyamat egyébként az Európai Uniónak sem tetszik, ezért, mint azt Ujhelyi István EP-képviselő kiderítette, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke világossá tette Orbán számára, hogy nincs több lopás, így valószínű, hogy emiatt nem jutunk hozzá a teljes, közel 6000 milliárdos uniós forráshoz.

Az erről szóló cikket itt olvashatják el:

Az unió megelégelte Orbánék lopását – Életbe lépett a jogállamisági mechanizmus!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!