Az unió megelégelte Orbánék lopását – Életbe lépett a jogállamisági mechanizmus!

Megszégyenítő vereséget szenvedett az Orbán-kormány, melynek persze a magyar emberek isszák meg a levét.

A kormány azt próbálja kommunikálni a vereség kapcsán, hogy azért nem tart igényt a teljes, közel 6000 milliárd forintra, mert annak egy része hitel lenne, és nem szeretnék további adóssággal terhelni a hazát.

Ez azonban nem igaz!

Mint kiderült, a magyar kormány igenis szerette volna megkapni a teljes összeget, ez alapján rakták össze programjukat, csakhogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közölte a miniszterelnökkel, hogy nincs több lopás, így Orbán kénytelen volt megszégyenülve stratégiát váltani.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán tett bejegyzése szerint,

az “ellopott” egyetemeknek szánt uniós pénz miatt borult a magyar terv.

Az ellenzéki képviselő kiemeli: “Végtelenül szánalmasan és önleleplezően magyarázkodik a Fidesz az uniós források kapcsán benyújtott kormányzati terv csúfos bukása miatt. Hivatalosan a mai napon kellene leadni Brüsszelnek az újjáépítési alapból Magyarországnak járó – közel 6000 milliárd forint értékű – támogatási keret elköltéséről szóló nemzeti programot, a Fidesz-kormány azonban alig két nappal a határidő előtt teljesen felrúgta annak tartalmát. Nem véletlenül. És végképp nem azért, amit a kormány most magyarázatként állít.

Gulyás Gergely miniszter immár arról beszél, hogy a kormány nem akarja uniós hitelfelvétellel növelni az államadósságot, ezért csak a vissza nem térítendő ingyenpénzre tartanak igényt a nekünk járó újjáépítési források közül. Ehhez képest az egyébként sokat vitatott és sokáig abszurd módon titkolt – több mint négyszáz oldalas – nemzeti tervben még a teljes összeg elköltésére készítettek programot, erről folytattak részbeni és álkonzultációkat, vagyis a kormány szándéka az utolsó pillanatokban változott meg.”

Ujhelyi hozzáteszi, hogy a kormány állítása “erős lódítás”, mivel azt kommunikálják, hogy az unióval folytatott vita abból alakult, hogy a magyar kormány a nekünk járó pénzből szeretné finanszírozni az orvosi béremeléseket.

Csakhogy más áll a háttérben!

“Megbízható forrásokból tudom, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke múlt pénteken többek között azt közölte a Brüsszelbe utazó Orbán Viktorral, hogy formai és tartalmi okokból sem felel meg az előzetesen beadott kormányzati terv, a fideszesekkel telerakott közalapítványokba kijátszott egyetemeknek szánt mintegy 1338 milliárd például tarthatatlan és azt az Európai Bizottság nem fogja jóváhagyni” – írja bejegyzésében a szocialista képviselő, majd hozzáteszi:

“Orbán aznap reggel még azért mondta „fickósan” a közmédiában, hogy ő aztán nem akar Brüsszelben semmiről sem tárgyalni, mert még azt hitte, hogy az ezzel kapcsolatos korábbi üzengetések csak ijesztgetések az Unió részéről és majd ezt is jól kipávatáncolja; de tévedett.

Ki kellett sunnyognia a hátsó ajtón és újraformálni a tervet.

Most persze hazug módon az államadósság mértékére fogják a visszalépést, pedig pusztán arról van szó, hogy az Európai Unió vezetése egyértelművé tette a Fidesz kormányfőjének:

a jogállami mechanizmus működik, elég volt a lopásból.”

A kérdés már csak az, hogy a kieső pénz miatt, mit nem valósítanak meg abból, amit eredetileg szerettek volna, mire nem jut majd pénz?!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!