Dermesztő dolog derült ki az orosz vakcináról – szaporodóképes lehet a vektorvírus

A CTV News a brazil hatóságok prezentációjára hivatkozva írta meg, hogy szaporodóképes vektorvírus miatt nem engedélyezte a brazil egészségügyi szervezet a Szputnyik-V vakcina alkalmazását az országban. A hírt többek között a Dr. Angela Rasmussen, a Georgetowni Egyetem virológusa is kommentálta.

Még mielőtt bárki is megrémülne, akit az orosz vakcinával oltottak be, ennek ellenére nincs veszély, maximum megfázást, náthát tapasztalhat az, akinél beindul a folyamat.

Az orosz vakcinának, csakúgy mint az Astra cég vakcinájának a lényege, hogy egy, az emberi szervezet számára veszélytelen vektorvírussal viszik be a szervezetbe a SARS-CoV-2 tüskefehérjéjének jellemzőit, amely megtanítja a szervezetet a védekezésre. Az orosz Gamaleya Intézet a “hordozó” vírusnak két különböző (Ad5, Ad26) adeno vírust alkalmaz, amelyek

nem elölt formában náthát, megfázást okozhatnak.

Ezt úgy akadályozzák meg, hogy a gyártási folyamat során úgy módosítják ezt a vírust, hogy az ne tudjon szaporodni. A már említett amerikai professzor magyarázata szerint az a brazilok rájöttek, hogy az Ad5 képes szaporodni, ami valószínűleg nem gyártási hibából fakadó probléma, hanem a vírus rekombinációjával jött létre. Ekkor viszont

már maga az adeno vírus is megváltozik, nem lesz ugyanaz.

Ez azonban nem jelent nagy veszélyt, mert az Ad5 csak egyszerű náthát okoz, és mindez azt sem jelenti, hogy a hazai vakcinákban is lenne szaporodóképes vektorvírus, de kizárni sem lehet a rekombináció miatt fellépő jelenséget.

A legfőbb probléma ezzel az, hogy az orosz gyártó -bár visszautasította a vádat- a vakcinatájékoztatóban nem tájékoztatott a reprodukció lehetőségéről, ez pedig jogilag és etikailag is aggályos. ennél nagyobb veszély pedig az, hogy alááshatja a vakcinákba vetett bizalmat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!