Botrányos választ adott a miniszter: lehülyézte az embereket

Fotó: Ronald Zak/PA

Napok óta téma a sajtóban a kormány által orosz mintásra kiadott manipulatív táblázata a vakcinák hatékonyságáról. A statisztika megjelenése után a szakértők órákon belül lerántották a táblázatról a leplet, ám a kormányzat még mindig kitart a statisztika mellett. Most viszont az egyik államtitkár elszólta magát.

A Telex újságírói próbálták meg szóra bírni a kormányülésre igyekvő Fidesz prominenseket, volt is olyan kormánytag, aki -ha csak röviden is- de hajlandó volt válaszolni. A legérdekesebb választ talán Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős miniszter adta, amikor kijelentette, hogy ő bizony ismeri a részleteket, például a szakma által követelt korcsoportos bontást, de  szerinte a

“a hétköznapi emberek részére nem biztos, hogy ez kezelhető lenne”.

Most legalább egy miniszter szájából hallottuk, mit is gondolnak a Fideszben rólunk, mennyire hülyék vagyunk, hogy egy korrekt táblázatot sem lennénk képesek értelmezni. Pedig higgyék el, megértenénk, hogy pl. a 80 év felettieket szinte csak Pfizerrel oltották, a krónikus betegek meg egyáltalán nemkaphattal se orosz, se kínai vakcinát.

Azonban Süli válaszának az a része is igen fontos, hogy a kormányzat részére akkor rendelkezésre állnak azok az adatok, amelyeket a szakértők is hiányolnak, de valószínűleg azért nem hozzák nyilvánosságra őket, mert az már akkor nem támasztaná alá a keleti vakcinák a ilyen mértékű nagyszerűségét. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne tisztán, világosan beszélni, felnőttlént kezelni az embereket. Erre Orbánék azonban soha nem lesznek képesek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!