Ezt akarta a kormány eltitkolni – Döbbenetes részletek derültek ki a kínai egyetemmel kapcsolatan!

Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kínai kormányfő a pekingi Nagy Népi Csarnokban tartott találkozójukon 2017. május 13-án Fotó: Thomas Peter / MTI/EPA

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő osztotta meg közösségi oldalán azokat a részleteket, melyeket a kormány és a kínai Fudan egyetem közötti megállapodásban olvasott.

Ebből kiderül, hogy a tervek szerint vagyonkezelő alapítványt hoznak majd létre a Fudan Hungary Egyetem fenntartására, így “a 26 hektáros terület, a campus, a kapcsolódó épületek, infrastruktúra, könyvtár, szállások, mind-mind ennek a közpénznyelő alapítványnak a tulajdonába fog kerülni, méghozzá ingyen.

Tehát mi fizethetjük az 550 milliárdos beruházást, de az, ami épül belőle, magántulajdonba kerül.”

– áll a független képviselő bejegyzésében.

Szél azt is kiderítette, hogy a kormány vállalta egy sportlétesítmény, illetve egy 5000 fős konferenciaközpont megépítését, amit a Fudan Hungary Egyetem teljesen ingyen használhat majd!

“A finanszírozási kérdéseket látványosan kerülő megállapodásban az van, hogy külön-külön megállapodások lesznek majd a részletekről, többek között a campus működési költségeinek finanszírozásáról. De közben azt is írják, hogy az egyetem működésének fedezetére pénzt fognak gyűjteni kormányoktól, cégektől, szervezetektől, magánszemélyektől. Magyarul a megállapodás egyetlen szóval se mondja ki, hogy az egyetem működését a kínai fél finanszírozná, sőt:

arra utal, hogy a magyar adófizetőknek is részt kell majd vállalniuk az egyetem fenntartásának költségeiből”

– emeli ki Szél Bernadett, majd hozzáteszi, hogy “a projekt nem titkolt célja az is, hogy kínai nagyvállalatok árasszák el Magyarországot, erősítve Magyarország versenyképességét.”

A megállapodásból tehát a független országgyűlési képviselő szerint egyértelműen kiderül, hogy a teljes beruházást a magyar adófizetők állják, amit egy az egyben egy magánalapítvány tulajdonába adnak ingyen, ráadásul ezek után még az adófizetők állnák az egyetem működését is.

“Kérdezem én: kinek jó ez? Kinek éri meg ez? Kinek az érdekeit szolgálja ez? Mert hogy a magyar adófizetőkét egészen biztosan nem.” – teszi hozzá Szél, aki a bejegyzés végén kiemeli, hogy “ez az egész úgynevezett egyetem projekt egyoldalúan Kínának jó, a Kínai Kommunista Párt érdeke, a kínai gazdaság érdeke.

Nettó hazaárulás, amit a Fidesz tesz: kiárusítja Magyarországot a Kínai Kommunista Pártnak.

De ezt nem hagyjuk annyiban, erre mérget vehetnek!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!