Eldőlni látszik: Dobrev és Karácsony is indul az előválasztáson

Karácsony Gergely főpolgármester és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sajtótájékoztatót tart 2019. szeptember 20-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Bejelentés ugyan még nem érkezett, és a hivatalos fórumokon is hárítják a kérdést, de a Telex információi szerint eldőlni látszik, hogy Dobrev Klára és Karácsony Gergely is elindul a miniszterelnök-jelöltségért indított előválasztáson.

A Telex forrásai egyöntetűen azt mondják: eldőlt, hogy a főpolgármester, valamint az Európai Parlament DK-s alelnöke is megméretteti magát  az ellenzéki előválasztáson a közös miniszterelnök-jelöltségért. Nem árulunk el titkot, a győztes is közülük kerülhet ki.

Dobrev jelöltsége néhány napon belül kiderülhet, míg Karácsony akár júniusig is kitolná a bejelentést. „Még nem kívánjuk bejelenteni az időpontot, amikor megnevezzük a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjét az előválasztásra, de annyit elárulhatunk: már nem kell sokat várni, hogy megszülessen a végső döntés a DK miniszterelnök-jelöltjéről– írta a párt sajtóosztálya a múlt héten.

Azt pedig maga Gyurcsány Ferenc jelentette ki egy ATV-s interjúban, hogy ha lesz jelöltjük, akkor az Dobrev Klára lesz. A bejelentés közelségét jelzi az is, hogy egyre több ezt előkészítő kommunikációs poszt jelenik meg a DK részéről a közösségi médiában.

Karácsony Gergely a jelenlegi vírushelyzet miatt kivár a bejelentéssel, de a Telex már biztosra veszi az MSZP-P-LMP támogatással induló főpolgármester részvételét. Népszerűségi mérések szerint neki van a legnagyobb esélye leváltani Orbán Viktort és kormányát, személye plusz százalékokat tud hozzátenni az ellenzéki lista népszerűségéhez, míg Dobrevről ez nem mondható el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!