Kísérteties hasonlóság – Orosz mintát követve készülhetett el a magyar táblázat!

A magyar kormány vasárnap aduászként bedobta a koronavírus-elleni vakcinákat összehasonlító táblázatát, melyben összhangban a kormánypropagandával, a keleti vakcinák kerültek ki győztesen.

A táblázatból azonban használhatatlan a szakemberek szerint, mivel azokból lényeges információkat hagytak ki, így csak egy torzított eredményt kapunk, erről korábban mi is beszámoltunk.

Rácz András Oroszország-szakértő azonban egy érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet, melyről a 444.hu számolt be. Eszerint a magyar kormány oltásos táblázata nagy arányban mutat hasonlóságot egy április 23-án kiadott orosz táblázattal.

A Szputnyikot forgalmazó Russian Direct Investment Fund Twitter oldalán osztott meg egy, a magyarhoz hasonló adatszerkezetű és mondanivalójú táblázatot:

Az oroszok a bejegyzésben kiemelik, hogy 13 ország egészségügyi hatóságának nyilvános adataira alapozzák az adataikat, bár ebben is rejlik egy megtévesztő csavar:

A hivatkozott országok között szerepel Norvégia, Dánia, Franciaország és az Egyesült Államok is, melyek egyikében sem használják az orosz vakcinát, így nem kaphatunk valós képet, csak egy torzított, manipulatív eredményt kapunk.

A magyar táblázat, melyben az orosz vakcina került ki győztesen, végül a Szputnyik Twitter-oldalán is megjelent:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!