Maffiahálózatra emlékeztető kapcsolatrendszer húzódik a stadionépítés mögött!

A hat kaszinóval rendelkező Garancsi István Orbán Viktor miniszterelnökkel egy focimeccs közben

Hiába került többe az eredetileg tervezettnél a Bozsik Stadion, a jócskán felpumpolt ár még mindig tud tovább növekedni.

Most például egy fűszoláriummal gazdagodik, ami újabb 189 millió forintjába kerül az adófizetőknek.

Maga a szerkezet nem számít luxuscikknek, az szinte kötelező eleme a fedett stadionoknak, mivel a tetőszerkezet túl nagy arányban takarja ki a napfényt – közölte a 444.hu.

Az egészben inkább maga a rendszer működése a különleges, mivel a Bozsik Stadion remekül illusztrálja, mi kell egy cégnek ahhoz, hogy elnyerjen egy ilyen jól jövedelmező tendert.

Először 2014-ben jelentették be a stadion építését, de akkor még csak 5 milliárd forintról volt szó, azonban mire a NER-közeli két cég, a Pharos ’95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. (WHB) megnyerte az építési tendert, már 11,7 milliárdnál jártunk.

Az Átlátszó cikke szerint azóta is további adómilliárdokat tudott elnyelni a beruházás, így már a 17 milliárdot is meghaladja a Bozsik építési költsége, most pedig ezt növelik újabb 189 millióval.

A két cég pedig igencsak érdekes kapcsolatrendszert vetít elénk:

A Pharos 95 tulajdonosa, Végh Gábor, aki az Orbán által alapított Puskás Akadémiának adományozta Puskás Ferenc egész alakos szobrát, illetve a cégtulajdonos a miniszterelnök egyik meccsnéző partnere és a ZTE focicsapat tulajdonosa.

A lap pedig azt is kiderítette, hogy Végh cégének telephelye, a cégjegyzék adatai szerint,

megegyezik Mészáros Lőrinc állandó lakcímével, illetve ide van bejegyezve a Mészáros és Mészáros Kft. is.

A Bozsik építésével megbízott másik cég, a WHB tulajdonosa pedig Paár Attila, aki a miniszterelnök vejének egyik üzleti partnere.

Ezek alapján pedig le lehet vonni a nyilvánvaló következtetést, mi kell ahhoz, hogy valaki ma Magyarországon elnyerjen egy hasonló tendert.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!