Jakab piros lapot mutatott Orbánnak: “Még egy ilyen gyáva embert nem láttam”

„Még egy ilyen gyáva alakot mint ön, még nem láttam. Férfi ön?”

– kezdte parlamenti felszólalását az azonnali kérdések órájában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. Az ülésvezetőnek láthatóan nem tetszett a megjegyzés, mert egy pillanatra el is vette a szót Jakabtól, mondván: személyeskedik, amit tilt a házszabályzat.

Miután visszakapta a szót, Jakab arról beszélt, hogy meghalt 26 ezer magyar ember, világelsők vagyunk a lakosságarányos halálozásban. Orbán szerinte mindenkit hibáztat, kivéve magát, pedig vállalnia kéne a felelősséget.

„Haverok meg foci, csak ez számít, ugye?”

– kérdezte Jakab, hozzátéve: Orbán a közrádióban arról beszél, hogy a magyar válogatott edzőjének mi a dolga, ahelyett, hogy arról beszélne, neki mi a dolga.

“Vonuljon le a pályáról”

– követelte.

Orbán a válaszában ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat, majd a felszólalás végén közölte: Jakab szerinte

“faragatlan és nyegle stílusban beszél, amit visszautasítanak”.

Jakab a viszontválaszában, rajtamaradva a focis példán, úgy fogalmazott: a világon egyedülálló módon Magyarország teltházas focimeccset rendez. “Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse?” – tette fel a kérdést, majd elővett a farmerzsebéből egy piroslapot, és felmutatta a miniszterelnöknek.

„Jövőre ön mehet az öltözőbe, lesz rajta rács is”

– ígérte a Jobbik elnöke.

Orbán nem vette fel a fenyegetést, viszontválaszában csak a megszokott fideszes paneleket ismételte: az ellenzék oltásellenes, lebeszéli az embereket az oltás felvételéről.

“Aki nem veszi fel az oltást, és emiatt meghal, az önök felelőssége, az önök lelkén emberéletek száradnak”

– jelentette ki Orbán, aki szerint Magyarországon a halálozás az európai átlag alatt van, az ellenzék emiatt “igazságtalanul támadja a járványkezelést”.

Videón a felszólalás:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!