Durva hamisításra derült fény, Karikó Katalin mutatta meg, mit akartak Orbánék elhallgatni

Gyalázatosan manipulatív tartalmű táblázat jelent meg a kormányzat Facebook-oldalán, melyhez ugyan megjegyzésként annyit írtak, hogy “jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen”, de egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a kínai és orosz vakcinát tüntesse fel a legjobb színben.

A közvéleményt teljesen félrevezetni akaró táblázatra magyar idő szerint tegnap éjfél körül reagált Karikó Katalin, koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében óriási szerepet játszó világhírű magyar tudós. Egy pár, a táblázathoz fűzött  megjegyzéssel

gyorsan lerombolta amit az Orbáni propaganda sugallni kívánt!

Ugyanis, ez a táblázat így teljesen használhatatlan, az almát a körtével próbálja meg összehasonlítani. Karikó felhívja a figyelmet arra, hogy a Szputnyik-V és a Sinopharm vakcinát nem kapják krónikus betegek, így itt eleve sokkal kisebb a kockázat, és kiegészíti atózzal az információval is, amely alapvető, de a kormányzat elfelejtette közölni: mennyi ideje használják az egyes vakcinákat, azaz mennyi idő alatt következtek be az esetek.

Ezek a plusz információk azonban teljesen megváltoztatják a táblázat eredeti jelentését, mely valószínűleg az lett volna kormányzati oldalról, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által nem elfogadott vakcinákkal szemben növeljék a bizalmat a nyugati vakcinákkal szemben.

Nem is csoda, mert mintha a kormányzatnak nem fűlne a foga az európai vakcinák lehívásához, mára szinte csak orosz és kínai vakcina érhető el az országban, miközben tudjuk, hogy 10 millió számra áll rendelkezésre egyéb vakcina is az unió beszerzési keretein belül.

Most már csak aza kérdés, miért is higgyünk el bármit a kormányzati tájékoztatásnak.

kariko tablazat elemzes

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!