Kínos pillanatokat élhetett át Orbán – Nem úgy sikerült a találkozó, mint ahogy azt ő gondolta!

Orbán a szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiós interjújában, a tőle megszokott arrogáns stílusban beszélt az aznapra esedékes uniós megbeszélésről, ahol az Európai Bizottság elnökével volt találkozója.

A miniszterelnök kijelentette: “Ami a mai brüsszeli megbeszéléseket illeti: nem akarok én tárgyalni igazából semmiről, mert lényegében a pénzügyi kérdések rendezettnek tekinthetők”.

Ehhez képest nagyot koppant, hiszen a tervekkel ellentétben nemcsak a helyreállítási alap forrásainak felhasználásáról egyeztettek, de Ursula von der Leyen a klímamegállapodást, és az éves jogállamisági jelentést is szóba hozta, melyekre Orbán nem lehetett felkészülve.

A Fidesz elnöke lezártnak tekintette a helyreállítási alappal kapcsolatos dolgokat, helyette pedig inkább arról szeretett volna beszélni, hogy az EU miként készül egy esetleges újabb járványra, illetve, hogy milyen irányba halad a kontinens külpolitikája.

Ursula von der Leyen Twitter oldalán tett beszámolója szerint azonban nem Orbán irányította a tárgyalást, így a magyar miniszterelnök által megtárgyalni kívánt témák szóba sem kerültek. Helyettük az EB elnöke inkább újra elővette az Orbán által lezártnak tekintett helyreállítási alap magyarországi felhasználásra vonatkozó kérdéseket, valamint a részben ehhez kapcsolódó klímamegállapodást és a Magyarországot korábban elmarasztaló, éves jogállamisági jelentés is – közölte az atv.hu.

A magyar kormány helyreállítási tervezetével kapcsolatban Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-képviselőjének az a meglátása, hogy szerinte “az Európai Bizottság elnöke a zárt ajtók mögött azt jelezte Orbán Viktornak, hogy ez a terv így elfogadhatatlan”.

Rónai Sándor a DK EP-képviselője pedig úgy véli:

“Orbán Viktor azért utazott Brüsszelbe, hogy a helyreállítási pénzekről tárgyaljon Ursula von der Leyennel. Ezzel szemben a Bizottság elnöke a jogállamisági mechanizmusról akart tárgyalni,

és az Európai Unió nem akar a továbbiakban tolvajokat finanszírozni.

Ezt von der Leyen világossá tette Orbán Viktor számára is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!