Újabb megmagyarázhatatlan döntés – Rosszul jár aki külföldön oltakozott!

happy senior woman after receiving vaccine

Magyarországon egyre többen kapják meg a koronavírus-elleni vakcinát, melynek eredményeként egyre több szektorba tér vissza az élet.

Jelenleg úgy tűnik, hogyha elérjük a 4 millió beoltottat, akkor a védettséget igazoló kártyával használhatjuk majd a vendéglátóhelyek belső tereit, mozikat, színházakat, fürdőket (annak ellenére, hogy a legtöbben még csak az első oltást kapták meg, így nem alakulhatott ki bennük a teljes védettség, tehát hamis biztonságérzettel és annak veszélyeivel nyitunk).

A Telex egyik olvasója azonban arra lett volna kíváncsi, hogy miként kapják meg a védettségi igazolványukat párjával a magyar kormánytól, mivel ők bár nem Magyarországon, hanem Szerbiában, de igazoltan megkapták a Pfizer oltóanyagot, így lényegében védettek lettek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ válaszából kiderült, hogy semmikor!

Az NNK álláspontja szerint, jelenleg a védettségi igazolás megszerzésének feltétele, hogy az oltás felvétele Magyarországon történtjen. Ez picit érthetetlen, hiszen eszerint a magyar kormány azt nem ismeri el oltással védett személynek, akit más országban oltottak be, de azt igen, aki igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, hiszen nálunk ők is megkapják a plasztikkártyát.

A lap arra is kíváncsi lett volna, hogy mi lesz azokkal a külföldi állampolgárokkal, akik hazánkban kapják meg valamelyik oltóanyagot, azonban az NNK-tól még nem kaptak választ kérdéseikre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!