Karácsonynál betelt a pohár – Kiosztotta a minisztert!

A kormány, hátba szúrva a fővárost és a fővárosiakat, a Diákváros helyett inkább a kínai Fudan Egyetemet helyezi előtérbe.

A beruházást előbb Fürjes Balázs irányította, majd miután azt elvették a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárától, Palkovics László lett érte a felelős.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter most az atv.hu-nak adott interjút, melyet Karácsony Gergely főpolgármester se hagyott szó nélkül.

Palkovics nyilatkozatában azt mondta, hogy a Fudan Egyetemről és a Diákvárosról is szeretne tárgyalni a főpolgármesterrel, valamint Baranyi Krisztina polgármesterrel, és olyan ajánlatot tesz nekik, “ami pestiesen szólva, nem lesz semmi”.

Tehát, az innovációs miniszter egyelőre még megpróbál olyan ajánlatot tenni Karácsonynak és a IX. kerület polgármesterének, melynek hatására rábólintanak a kínai egyetem építésére, azonban ha ez a megállapodás mégse jönne össze, akkor a kormány még mindig dönthet úgy, hogy kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánítja a projektet.

Karácsony a miniszter kijelentésére reagált a közösségi oldalán, ahol mint írta: “Palkovics miniszter szerint “ékszerdobozt” hoznak majd a kínaiak a városba. Azt mondta a miniszter, hogy ez az ékszerdoboz „nem lesz semmi”.

Hát az biztos, 500 milliárd a magyar adófizetők pénzéből tényleg nem semmi. Viszont baromi sok.

Ki látott már 500 milliárdos ékszert? Ráadásul olyat, amit azoknak kell kifizetniük, a magyar adófizetőknek, akiket meg se kérdeztek, kell-e nekik ez a smukk.

Én persze nagy híve vagyok a tárgyalásoknak. De engem a csecsebecséknél jobban érdekel több mint tízezer magyar fiatal megfizethető lakhatása, amit a kínai egyetem nem, csakis a Budapesti Diákváros biztosít. Ezért aztán a Budapesti Diákváros egyetlen négyzetméterét sem adjuk semmiféle ékszerdobozért cserébe.

Mi a kormánnyal diákszállásokról és nem ékszerekről kötöttünk megállapodást, ehhez tartjuk magunkat. Ha a kormány a korábban kötött megállapodás felrúgásáról akar tárgyalni, annak azért lenne egy fontos előfeltétele: hozzák nyilvánosságra mi is van abban az ékszerdobozban. Ezt kértem már napokkal ezelőtt.

Fejezze be a titkolózást a kormány, hozzák nyilvánosságra a kínai egyetemmel kapcsolatos összes eddigi kormánydöntést, megkötött, vagy előkészített szerződéseket.

Az lenne csak a „nem semmi” – emeli ki bejegyzése végén a főpolgármester.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!