Kétségbeesés a kormányhivatalban: ilyet még sosem ajánlottak a háziorvosoknak

happy senior woman after receiving vaccine

Egy a Telex és a 24.hu birtokába jutott levél szerint

már pénzt kínálnak a háziorvosoknak azért, hogy minél több embernek adják be a kínai vakcinát.

A levélben Sára Botond fővárosi kormánymegbízott, az oltási munkacsoport vezetője arról tájékoztatja a háziorvosokat, hogy április 25-én és 30-án “nagy mennyiségű, 1 millió honfitársunk oltására elegendő Sinopharm-oltóanyag érkezik hazánkba”, amit részben a háziorvosok között osztanak szét a praxisba regisztrált személyek száma alapján. Újdonság, hogy az eddigi vakcinás levelekkel szemben ebben a mostani, Sinopharm-oltakozásra buzdító levélben egyfajta “fejpénzt” is ajánlanak a háziorvosoknak a beoltottak után.

“Tájékoztatom, hogy az Ön által végzett oltások esetében oltásonként díjazásban részesül”

– írják a levélben.

Hogy ez a fejpénz csak a Sinopharm-vakcinákra vonatkozik-e, azt jelezheti, hogy nem sokkal a Sinopharm-levél után kaptak még egy levelet a háziorvosok, amiben a Pfizerrel való oltásról tájékoztatták őket, abban viszont nem szerepelt az idézett mondat. A lap ebből arra a következtetésre jutott, hogy csak a kínai vakcinák ösztönzését támogathatják külön díjazással.

Ez nem lenne meglepő: a Telex több forrásból is arról értesült, hogy a budapesti regisztráltak döntő része egyáltalán nem kívánja beadatni magának a kínai vakcinát.

„SOS le kell adnia az orvosoknak, hogy ki fogadna el Sinopharm-oltást. Felmértük a 60 év alattiak igényeit is, és szinte senki”

– írták a Telexnek.

A 24.hu megkereste az ügyben a kormányhivatalt, hogy miért ajánlanak külön fejpénzt a Sinopharm esetében, választ azonban csak az operatív törzstől kaptak, akik letagadták a fejpénzről szóló híreket. Mint fogalmaztak: “nincs Sinopharm-fejpénz”, az idézett mondat szerintük

“a vakcinák típusától független, hétvégi és munkaszüneti napra eső oltásokért járó kiegészítő díjazásra vonatkozhatott”.

A lap ezt a magyarázatot azonban furcsának találta, mert a Sinopharm-vakcinák beadására kijelölt oltónapok nem hétvégére esnek, ráadásul a kormányhivatal levelében darabszám utáni díjazásról van szó. A cikket azzal zárták, hogy továbbra is várják a kormányhivatal válaszát arról, hogy a levél milyen díjazásra utal, és mi indokolja, hogy ezt csak a kínai vakcinák esetében ajánlották fel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!