Valamit nagyon titkolni akarnak – Törvénysértő módon nem adják ki az adatokat!

A Magyar Turisztikai Ügynökség hónapok óta semmibe veszi a törvényeket azzal, hogy nem adják ki azokat a közérdekű adatokat, amelyeket a gyanús körülmények között kiosztott állami milliárdok kapcsán ként ki tőlük Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán arról ír, hogy közel 140 napja nem hajlandóak kiadni a kérd adatokat, “eleinte jogi csűrcsavarral, majd semmitmondó válasszal bújtak ki a kötelességük alól,

azóta pedig egyszerűen sunyítva lapítanak.

Azt hitték annyiban hagyom, de tévedtek. Nem abból a fából faragtak.” – írja Ujhelyi bejegyzésében, majd hozzáteszi:

“Néhány hete a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is eljárást kezdeményeztem az MTÜ ellen, amiért a jogszabályok előírásaival ellentétben nem adták ki a részletes adatokat. Ha kell, további lépésekre is kész vagyok az igazság kiderítése érdekében.

Emlékeztetőül: a Fidesz-kormány mintegy hárommilliárd forintnyi támogatást osztott szét tavaly év végén a magyar szállodák és szállásadók között, ezzel kompenzálva a 2020 novemberében a korlátozások miatt kieső foglalásaikból származó bevételük nyolcvan százalékát. A Fidesz-kormány állítása szerint 928-ezer vendégéjszaka szerepelt a leadott foglalások között, ami azonban furcsamód megközelítőleg azonos az egy évvel korábbi időszak adataival, amikor viszont nem volt sem koronavírus, sem pedig annak köszönhető zárlat. Egyértelműen bűzlik a dolog: vagy nagyon jól megy egyeseknek,

vagy feltehetően kamu adatokat adtak le a kormányzati szerveknek bizonyos szállodák és hotelláncok; vélhetően elsősorban azok, akiknek talán még fülesük is volt arról, hogy érdemes „papíron” feltölteni a foglaltsági adatokat.

Az ügyben részletes kérdéssort küldtem még tavaly a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, többek között a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban szereplő, az érintettek által leadott adatokat kértem, méghozzá regionális és napi lebontásban. Arra is választ vártam, hogy milyen módon tudta ellenőrizni az MTÜ vagy más állami felügyeleti szerv a szálláshelyek, illetve szolgáltatók által leadott/regisztrált adatok valódiságát. Minden határidőt és hosszabbítást kitöltve a kormányzati szerv végül küldött egy pökhendi választ, de a részletes lebontású adatokat azóta is várom. Többször is jeleztem ezirányú, jogos és törvények garantálta igényemet, de az MTÜ azóta is sunnyog.

A hazug embereket előbb-utóbb mindig utolérik. Kivárjuk most is, nekünk van időnk. Nekik egyre kevesebb.” – írja közösségi oldalára kitett bejegyzése végén Ujhelyi István.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!