Csőbe húzták Orbánt! Most színt kell vallania!

Úgy tűnik, Orbán Viktort csőbe húzták. Váratlanul olyan helyzetbe került, ami lebuktathatja egész eddigi hazug politikáját!

Lehet, hogy vége Orbán évek óta tartó pávatáncának? Nyílt titok, hogy a magyar miniszterelnök már régóta úgy ugrál, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül, ám amikor azt kérik, hogy tegye egyértelművé: a demokratikus világot, vagy az orosz diktátort választja, mindig kibújik az egyenes válasz elől. Ennek azonban most vége lehet, mert a jelek szerint

Orbán Viktort csőbe húzták!

Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij ukrán elnök ugyanis meghívta Orbán Viktort és feleségét, Lévai Anikót, valamint Áder János köztársasági elnököt és házastársát, Herczegh Anitát, hogy vegyenek részt augusztusban az ukrán függetlenség 30. évfordulóján szervezett nagyszabású ünnepségen – írta a Népszava megkeresésére a budapesti ukrán nagykövetség.

Az augusztus 23-24-én Kijevbe tervezett rendezvénysorozat nem egy szokványos protokoll-esemény lesz. Zelenszkij elnök ugyanis a megemlékezések mellett egy Krím Platform nevű csúcstalálkozót is szervez majd, a Politico brüsszeli hetilap szerint azért, hogy Oroszország felé demonstrálja: a nemzetközi közösség szilárdan kiáll Ukrajna területi integritása mellett és nem ismeri el a félsziget bekebelezését.

Orbánnak választania kell: putyin, vagy a szabad világ!

Ha elmegy a találkozóra, kivívja Putyin haragját, ha viszont távol marad, lebukik Ukrajna és a szövetségesei előtt! Persze, most sokan rávághatják: Orbán majd valamilyen álságos indokkal kimenti magát. De vajon megteheti ugyanezt Áder János köztársasági elnök is? Ez ugyanis már eléggé átlátszó lenne. Ráadásul amióta Zelenszkijt megválasztották,

Orbán többször kijelentette: szeretne találkozni az ukrán elnökkel, hogy rendezzék a kárpátaljai magyar kisebbség helyzetét.

Ezek után a magyar miniszterelnöknek elég nehéz lesz azt mondani, hogy mégsem lesz ott a találkozón. A Népszava egy, a magyar-orosz kapcsolatokra rálátó forrása valószínűtlennek tartja, hogy Orbán elmenjen a Krím Patformra, szerinte „vagy mindkét magyar vezető kimenti magát valahogy, vagy kiszervezik az ügyet Ádernek, mivel az ő személyének nincs politikai súlya és ezt tudják Moszkvában is”.

A lap az ügyben megkereste a Köztársasági Elnöki Hivatalt és Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét is, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!