Vége: beszántották az utolsó kormánykritikus állami szervet

Egyre több hazai és külföldi lap foglalkozik azzal, hogy előbb hogyan foglalta el az államot Orbán, majd utána hogyan szervezte ki. Tavaly decemberben ennek egy újabb állomásához érkeztünk, beszántották az utolsó olyan állami szervet, amely még képes volt kritikát megfogalmazni a kormányzat irányába. A döntés egyben jelképes is, mára már látszik a hatása.

Idén január 1-től az addig önállóan működő Egyenlő Bánásmód Hatóság megszűnt, a feladatait az ombudsmani hivatal látja el, egyelőre betöltetlen főigazgatói poszttal, kevesebb pénzből, a távozó munkatársak nélkül. A kormány olyan “nagy mértékű” egyeztetést folytatott az érintettekkel a döntésről, hogy még az ombudsmani hivatal is csak a sajtóból szerzett tudomást róla – a Népszava értesülései szerint.

A döntés mögött politikai bosszú állhat,

hiszen az Egyenlő Bánásmód Hatóság számos ügyben állapított meg jogsértést állami szervek és kormánypárti vezetésű önkormányzatok esetében. Ezt a magyarázatot erősíti az a tény is, hogy a kormány nem adott érdemi indoklást arra vonatkozólag, hogy miért volt szükség az átszervezésre. Ezzel a kormány hivatalosan is elismerte,

nem fontos neki az emberek közötti egyenlő bánásmód,

egyértelműen lefokozta a diszkriminációmentességet, mely a fejlett társadalmak egyik alapvető követelménye. Orbánék minden egyes lépése egyre közelebb visz bennünket az ázsiai, afrikai diktatúrák szintjéhez.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!