Fellázadtak a tanárok a nyitás ellen egy vidéki iskolában: egyenként csaptak le rájuk

A kép illusztráció. Forrás: MTI / Balogh Zoltán

Egy tanár kivételével a teljes tantestület megtagadta a személyes oktatást a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskolában, az igazgató mindenkit fegyelmiben részesített

értesült a Népszava.

Az oktatók a Munka törvénykönyvére hivatkoztak, amelynek 54. paragrafusa szerint a munkavállaló köteles az utasítást megtagadni, ha más személy egészségét, a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné, illetve megtagadhatja akkor is, ha annak végrehajtása a munkavállaló életét, testi épségét vagy egészségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné. Az egyik tanár a lapnak azt mondta: nemcsak magukat, hanem a gyerekeket is féltik.

“A 31 fős tantestületből, a felsős tanárokkal együtt 29-en írtuk alá a nyilatkozatot. Amikor kiderült, hogy végül csak az alsósoknak kell bemenniük, 16-an új nyilatkozatot írtunk alá arról, hogy csak online folytatjuk a munkát, de a felsős kollégák továbbra is támogatnak minket”

– fogalmazott.

Hozzátette: hétfőn csak egyetlen kollégájuk ment be az iskolába. A gyerekek többsége is otthon maradt, csak egy osztály jelent meg teljes létszámmal.

Noha az órákat digitális tanrendben így is megtartották, az intézmény igazgatója a Népszava szerint egyesével behívatta a távol maradó oktatókat, és mindenkinek fegyelmit adott.

“Nem tudjuk, miért kapunk fegyelmit, hiszen nem a munkát tagadtuk meg, az óráinkat online megtartottuk”

– nyilatkozta a tanárnő.

A lap kereste a Sárvári Tankerületi Központot is az ügyben, választ egyelőre nem kaptak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!