A kétszínűség csúcsa – Orbán előbb köpköd, majd az EU pénzével veri a mellét!

Fotó: AFP

A magyar kormány meghatározott irányvonala az elmúlt években egyértelműen az EU-ellenesség volt. Plakátokon támadták Brüsszelt és az Európai Bizottság elnökét, valamint a kormánypropaganda is ezt az irányt képviselte,

most azonban kiderült, milyen kétszínűek is valójában Orbánék!

Hiába folytatnak háborút az unióval szemben, az onnan érkező pénzt minden gond nélkül elfogadják, majd arra verik a mellüket.

A G7 portál a közzétett tervezet alapján azt írja, hogy a kormány 300 milliárd forintot akar elkölteni az uniós helyreállítási alapból egészségügyi bérfejlesztésre. Ez pedig szinte forintra pontosan megegyezik azzal az összeggel, amit a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) költségvetése idén bérrendezésre költene.

Tehát az orvosok, háziorvosok, fogorvosok, ápolók és asszisztensek bérét is az uniós támogatásból finanszíroznák Orbánék!

A béremelések pedig az egészségügyi kiadások közel 20 százalékát teszik ki, azonban hiába költ az állam egyre többet az egészségügyre, az még így is jelentősen le van maradva az uniós átlaghoz képest. GDP-arányosan Magyarország 2021-ben 7,4 százalékot költ az ágazatra, míg az uniós átlag 9,9 százalék.

A pénz felhasználásával kapcsolatban a kormány pedig épp a szakemberhiányt emeli ki:

“A betegek közvetlen ellátásában résztvevők száma a külföldi lehetőségek és a magánellátás megerősödésének elszívó hatása, a pályát elhagyók nagy száma, illetve a pályát kevesebben választók miatt mostanra már nem tekinthető elégségesnek a biztonságos betegellátás biztosításához.”

A kormány álláspontja szerint tehát,

már nem volt biztosítható a biztonságos betegellátás a tervezett béremelés nélkül, ehhez pedig úgy látszik, épp a folyamatosan támadott unió pénze kellett.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!