Véleménye csak Petry Zsoltnak lehet, Zacher Gábor igazságába belebukna Orbán

Mi sem jelzi jobban az Orbán-rezsim álságos és képmutató viszonyát a véleményszabadsághoz, hogy miközben napokon át liberális véleménydiktatúrát kiabálva hazudozták körbe a propagandasajtót Petry Zsolt Herthából való kirúgása miatt, Zacher Gábor véleményét, miszerint felelőtlen volt Orbán Viktor részéről, hogy a második hullám kezdetén azt hazudta, hogy “mindenkit meg fognak gyógyítani” (ehhez képest halt meg azóta több tízezer magyar ember a koronavírusban), tűzzel-vassal üldözi, és a szaktárcától függő szakmai testületek vezetőin keresztül akarja elnémítani.

Kollár Lajos, Kásler Miklós főtanácsadója a tagozatok vezetőitől azt kérte: ítéljék meg, hogy etikailag helyes-e, amit Zacher mondott a Szabad Európa rádióban. Nem azt kérte, hogy Orbánról állapítsák meg, hogy helyes volt-e miniszterelnökként hazudoznia a magyar embereknek, hanem Zachert, aki csak az igazat mondta el, és a magyar egészségügy valóságos helyzetéről akart beszámolni a nyilvánosságnak. A Szabad Európa szerkesztősége most jelezte: mivel rendkívül fontos számukra interjúalanyaik bizalma és védelme, ezért Zacherrel közösen azt a döntést hozták, hogy

“a vele készített beszélgetés második részét egyelőre nem jelentetik meg.”

Kollár ezzel a “leszólással” büszkén csatlakozhat a NER által szakembernek hazudott csinovnyikok szégyenteljes panteonjához, Müller Cecíliához, Szlávik Jánoshoz és Győrfi Pálhoz, akik a szakmai szempontokat már régen alárendelték Orbán hatalompolitikai törekvéseinek. Jellemző ezekre az úgynevezett “szakemberekre”, hogy a miniszterelnököt még egyszer sem vonták kérdőre a hazugságaiért, de azokat a szakmabelieket egyből pellengérre állítják, akik a magyar emberek egészségét fontosabbnak tartják a Fidesz pillanatnyi népszerűségénél.

Orbánékát Petry Zsolt esetében sem a véleményszabadság korlátozása zavarta, hanem hogy Németország nem tűri meg azt a NER-féle szélsőjobboldali propagandát, amit a Magyar Nemzet tollba akart mondatni a kirúgott edzővel. Bármit hazudjanak is Orbánék, Petryt nem a véleménye, hanem az értékrendje miatt rúgták ki, mert nem volt összeegyeztethető a Hertha tolerancián és az emberi méltóságon alapuló értékrendjével. Mindent elmond Orbán kereszténydemokráciának hazudott Magyarországáról, hogy miközben üldözi azokat, akik a rendszerrel szemben is kiállnak az egyetemes keresztény értékekért (lásd Zachert, aki – kockáztatva, hogy kivívja a teljhatalmú miniszterelnök haragját – kiáll a betegek, az ápolásra és segítségre szorulók védelmében), nemzetközi botrányt csap és nagyköveteket rendel be egy olyan ember “véleményszabadságáért”, aki két lábbal tapossa a háború elől menekülők és a szexuális kisebbségek alkotmányban is biztosított emberi jogait.

Zachert azért kellett a rezsimnek elhallgattatnia, mert véleménye túl emberi, Petryének pedig azért kellett szabadságot követelnie, mert nem az.

Azt az értékrendet, ami emberek között származás, vallás, szexuális orientáció alapján különbséget tesz, őket elnyomja, nem támogatni, hanem elítélni kell, mert káros, és sérüléseket okoz. A Hertha azért vált meg Petrytől, mert érti ezt. Orbánék ezzel szemben azért akarják elhallgattatni Zachert, mert vagy nem értik, vagy ha értik is, nem akarják, hogy mások is értsék. Nem akarják, hogy kiderüljön, hogy az emberiesség és a keresztény értékek pártján nem Orbán Viktor vagy Müller Cecília áll, hanem Zacher Gábor, Gulácsi Péter és Hrutka János. Mindennél fontosabb a rezsim túlélése szempontjából, hogy ez ne derüljön ki a magyar emberek számára. Bármire képesek azért, hogy ezt titokban tartsák, ha kell, egy kiváló szakembert is tönkretesznek, csak Orbán hatalma ne sérüljön.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!