Nevetségessé tette magát Orbán a stúdióban – hazudott, vagy ennyire tájékozatlan?

Fotó: MTI

Szinte már megszokott, hogy napról-napra változik a kormányzati kommunikáció a járványkezeléssel kapcsolatban. Amit egyik nap mond a kormányszóvivő, annak az ellentetjét mondja másnap Orbán, amit bejentenek intézkedéseket az a határozat megszületésekor már nem érvényes. Most viszont Orbán cáfolta meg magát egy héten belül.

Mi is írtunk róla, hogy a múlt heti rádiós interjújában az iskolák nyitását Orbán a Nemzeti Konzultációra adott válaszokkal indokolta,  miközben a konzultációban erre vonatkozó kérdés nem is szerepelt, pláne nem olyan, amely a nyitás sorrendiségére vonatkozott volna. Orbánt figyelmeztetthették, hogy butaságot mondott a rádióban, így az eheti interjúban már nem hivatkozott erre az iskolanyitások kapcsán. Helyette egy másik

bődületes hazugságot sütött el, miszerint a WHO protokollját követik!

Orbán úgy fogalmazott, hogy bár ő maga sincs meggyőződve a hétfői iskolanyitás időszerűségéről, de a kormány a WHO (Egészségügyi Világszervezet) protokollja szerint cselekszik, amely azt javasolja, hogy zárásnál az iskolákat zárják be utoljára, nyitásnál pedig az iskolákat nyissák ki először.

ilyen protokoll viszont nem létezik!

Mindezt a Népszavának jelentette ki Kökény Mihály korábbi egészségügyi miniszter, a WHO konzultánsa. Olyan ajánlások vannak a világszervezet részéről  a koronavírus-járvány és az oktatási intézmények összefüggésében, amelyek elsősorban az iskolák bezárásának vagy megnyitásának általános mérlegelési, kockázatértékelési szempontjait tartalmazzák. Az pedig még csak javaslat szintjén sem merül fel, hogy az oktatási intézmények megnyitása hol jelenjen meg egy ország nyitási sorrendjében.

Emlékezetes, hogy mikor a WHO minden országnak azt javasolta, hogy végezzék el a legteljesebb kontaktkutatást és “teszteljenek, teszteljenek, teszteljenek”, Orbán a füle botját sem mozdította az ajánlásra, most viszont a teljesen megmagyarázhatatlan iskolanyitás felelősségét megpróbálja a WHO-ra kenni.

Pofátlan hazugságon kapták Orbánt – saját konzultációját hamisította meg

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!